Йоги изрита Ройс за ЧРД

Йоги изрита Ройс за ЧРД | StandartNews.com

Кошмарен подарък за рождения си ден получи халфът на "Борусия" Д Марко Ройс. Техничарят отпадна от състава на Германия и ще пропусне европейското заради контузия, призна вчера селекционерът Йоахим Льов. Допълнително сол в раната сипа фактът, че тежката вест дойде в същия ден, в който Ройс навърши 27. "Здравословните му проблеми са наистина сериозни. Лекарският ни щаб не успя да даде ясна прогноза за него. Докторите бяха много скептични спрямо шансовете му да изкара цял турнир. В момента Марко може да тича единствено в права линия", разкри Льов на пресконференция.

"Трябва да си напълно здрав, за да играеш на европейско. Той прие новината хладнокръвно и съм сигурен, че някой ден ще получи шанс на голям форум", добави Сами Кедира. Това е втори пореден голям форум, който русокосият играч пропуска поради контузия. На световното в Бразилия преди две години Ройс изгледа как съотборниците му вдигат трофея по телевизията заради травма в левия глезен. На другия полюс бе Бастиан Швайнщайгер, чието състояние бе тема номер едно в немската преса в последните седмици. Халфът на "Ман Юн" успя да се възстанови от травмата в дясното коляно и попадна сред 23-мата в Бундестима. Аут от селекцията останаха Юлиан Бранд и Карим Белараби от "Байер", както и Себастиан Руди от "Хофенхайм".

Национали пълнят касата на "Легия"

Полският "Легия" ще напълни джобовете от УЕФА заради националите си, кефят се медиите в страната. Шампионите, за които рита и родният национал Михаил Александров, ще имат цели четирима представители на европейското. От "fakt.pl" вече изчислиха, че "армейците" ще лапнат минимум 650 000 евро от тях. Въпросните футболисти са Михал Паздан, Томаш Йодловец и Артур Йенджейчик, които са част от "дружината", както и словакът Онджей Дуда. Всеки от тях ще докара в касата на "Легия" по минимум 175 000. Изключение прави Йенджейчик, който е под наем в "Краснодар" и руснаците ще приберат част от сумата, полагаща се за него. Сметките важат от първия ден на сбора до последния мач от групите. В случай, че Полша или Словакия минат началната фаза, банковата сметка на "армейците" ще набъбне още повече. В същото време феновете в страната проплакаха, че няма да могат да гледат всички двубои от европейското безплатно, както беше до този момент. Местната ТВ компания "POLSAT" е изкупила правата за част от срещите и привържениците ще трябва да се бръкнат, за да ги наблюдават. Малка утеха е, че за 24 от 51-те мача няма да се плаща.

Сервираха студена вода на Дринкуотър

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън сервира чаша студена вода на Дани Дринкуотър. Халфът на "Лестър" бе оставен извън финалната селекция на "трите лъва" за европейското. Освен него аут е и Андрос Таунзънд от "Нюкасъл". "Разочарован съм, че не бях сред избраните. Щеше да бъде прекрасно изживяване... Ще подкрепям страната, както винаги! Успех на момчетата. Донесете купата у дома!", написа в социалните мрежи Дринкуотър. Младата сензация на "Ман Юнайтед" Маркъс Рашфорд продължава да лети и попадна в състава. Медиите в страната вече правят паралели между него, Майкъл Оуен и Уейн Рууни. Последните двама се превърнаха в звезди на крехка възраст, след като избухнаха на голям форум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай