ВИДЕО: Лампард се извини на САЩ за зулумите след 11 септември

ВИДЕО: Лампард се извини на САЩ за зулумите след 11 септември  | StandartNews.com

Ню Йорк. Бившият полузащитник на Челси Франк Лампард официално стана част от тима от американския футболен елит, след като подписа договор за две години с Ню Йорк Сити.

36-годишният английски национал напусна "Стамфорд Бридж" след 13 години, а късно снощи бе представен в САЩ на официална пресконференция.

"Ню Йорк ми дава всичко, което искам в момента. Вълнувам се", коментира Лампард.

"Изкарах 13 прекрасни години в Челси. Мога да погледна назад с гордост. Но дойде времето да продължа напред. След като видях визията на новия ми тим, един дългосрочен план за развитие, знам, че искам да участвам и искам да продължа да си намирам предизвикателства", добави английският полузащитник.

По време на пресконференцията Лампард заяви, че ще посети мемориала в Ню Йорк за жертвите от 11 септември. Той заяви, че никого не е искал да обиди по време на станалия печално известен запой преди 13 години.

Инцидентът бе припомнен от американските медии, след като се разбра, че Лампард ще играе в САЩ. Франки бе един от четиримата футболисти на Челси, които бяха глобени с две седмични заплати, след като псуваха и повръщаха пред шокираните американски туристи близо до хотел на летище Хийтроу само 24 часа след терористичната атака срещу Кулите Близнаци.

"Бях наивен и само момче по това време. Бях излязъл този ден, а не биваше. Опитах се в последните 13 години да бъда освен добър футболист и добър човек извън терена. Това е голям мемориал и със сигурност ще отида да отдам своята почит", заяви Франк Лампард.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай