ВИДЕО: Джентълменът Бербатов вкара нов гол за Монако

ВИДЕО: Джентълменът Бербатов вкара нов гол за Монако  | StandartNews.com

Димитър Бербатов отбеляза нов гол за Монако този път при успеха с 4:2 над Атлетико Насионал. Българинът показа, че е истински джентълмен, след като помогна на рефера да вземе правилното решение и да отмени първоначално отсъдена дузпа в полза на френския тим.

Двубоят бе част от приятелския турнир EuroAmericana и се игра пред повече от 15 хиляди зрители. Това е второ попадение за Берба в надпреварата, след като в предишния мач отбеляза гол шедьовър от странична ножица.

Срещу Атлетик Насионал голът на Бербатов падна в 16 минута, когато отблизо със силен шут довкар отбитата преди това от вратаря топка. Другите попадения за монегаските реализираха Антони Мартиал, Фабиньо и Ферейра.

Благородната постъпка на Бербатов пък дойде след половин час игра. Главният рефер отсъди дузпа в полза на Монако за игра с ръка на бранител на колумбийския тим. Бербатов обаче показа на съдията, че всъщност той е докоснал топката с ръка, а арбитърът справедливо отмени наказателния удар.

Любопитно бе, че Бербатов излезе с фланелка номер 10, който досега бе на екипа на Хамес Родригес. Колумбиецът обаче подписа с Реал Мадрид. По всяка вероятност Бербатов ще е новата 10-ка на Монако и ще остави 15-ата, кояот носеше до този момент. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай