Ван Гаал: Сър Алекс, благодаря ти

Ван Гаал: Сър Алекс, благодаря ти | StandartNews.com

След цял ден на спекулации Манчестър Юнайтед обяви, че се разделя с мениджъра си Луис Ван Гаал. Късно снощи новината бе оповестена на официалната страница на клуба, която идва само 48 часа, след спечелването на Купата на Англия в събота. Холандския мениджър заяви, че е много разочарован, че няма да успее да изпълни 3-годишния си договор начело на „червените дяволи", като специалните му благодарности отиват при Сър Алекс Фъргюсън.

"За мен беше чест да съм начело на толкова магнетичен клуб, какъвто е Манчестър Юнайтед. Горд съм, че помогнах на отбора да спечели 12-ата си купа на Англия. Спечелил съм много трофеи, но този този ще остане завинаги един от най-специалните за мен. Надявам се, че успях да изградя една основа, която ще помогне на отбора да върне славата си през следващия сезон. Винаги съм имал желанието да работя в Англия, и да съм част от английската култура. Беше фантастично изживяване. Искам да благодаря на собствениците и на борда на клуба, че ми дадоха възможността да бъда мениджър на този велик клуб. Адмирации и към феновете на Юнайтед, които са най-добрите привърженици в света. Огромни благодарности и към всеки един член в клуба – от медицинския екип до ръководството. Никога през моята 25 годишна кариера не съм бил подкрепян толкова много. И накрая, моите най-специални благодарности са за Сър Алекс Фъргюсън и Сър Боби Чарлтън, които през цялото време караха мен и цялото ми семейство да се чувстваме у дома", обясни Ван Гаал.

Медиите на острова посочват Жозе Моуриньо като следващия мениджър на Манчестър Юнайтед. Според тях още днес новината ще бъде обявена, като се очаква заедно с него на „Олд Трафорд" да акостира и шведският голмайстор Златан Ибрахимович. Според „Дейли Мирър". легендата на "червените дяволи" Райън Гигс е взел твърдо решение да търси реализация като мениджър на друго място, разочарован от отношението на клуба към него. От Юнайтед искат той да остане като помощник треньор на Специалния, но уелсецът категорично ще отхвърли предложението, твърдят още от изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай