Ван Гаал към своите: Стига сте подавали на Де Хеа

Ван Гаал към своите: Стига сте подавали на Де Хеа | StandartNews.com

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призова своите играчи да спрат да подават толкова често топката назад към вратаря Давид де Хеа. Холандският спец е остро критикуван на Острова за липсата на авантюризъм в играта на "червените дяволи".

Юнайтед гостува тази вечер срещу Нюкасъл в пореден ключов мач в битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Феновете от "Олд Трафорд" обаче не са впечатлени от играта на своите любимци и дори ги освиркваха по време на успеха с 2:0 над Съндърланд през уикенда, особено в моментите, при които топката корнер в противниковата половина бе връщана през целия терен до Де Хеа.

Ван Гаал помоли привържениците да оставят футболистите му намира, но в същото време изрази притеснението си от това, че Де Хеа се използва твърде често при създаването на атаките на Юнайтед.

"Съгласен съм с феновете, че не трябва да използваме вратаря толкова често. Виждам моменти, в които можем да засилим темпото, вместо да връщаме назад към вратаря", коментира Ван Гаал.

"Разбира се понякога играчите не виждат друг избор. Аз трябва да ги подкрепям. Един фен няма как да не разбира това. Естествено, нападението отива повече на английския стил на игра. Но мисля, че нашите привърженици се насладиха на мач, в който ние държахме топката. Мисля, че има какво още да подобрим в това да не губим топката случайно", каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай