В ПАОК се молят за чудо с Бербо

В ПАОК се молят за чудо с Бербо | StandartNews.com

Българинът празнува с балони 34-ия си рожден ден

Димитър Бербатов може да заиграе на два часа път от родния Благоевград. Или поне така се надяват в гръцкия ПАОК. Днес местните медии съобщиха, че до затварянето на трансферния прозорец на 2 февруари тимът ще направи всичко по силите си, за да вземе българския нападател. Това обаче ще е изключително трудно, след като агентът му Емил Данчев вече заяви, че Бербатов ще остане в "Монако" най-малко до лятото. И въпреки това в ПАОК се надяват на промяна днес-утре. Вече на два пъти българинът сменя клубната си принадлежност в последния момент. Така бе при трансферите му в "Манчестър Юн" и в "Монако".

В същото време Бербатов благодари за всички пожелания за рождения му ден. Той се пусни снимка със зелен балон на който пише "Благодаря" на българския, английски и френски език.

От днес пък Бербо има нов конкурент в атаката на "Монако". С тима подписа 22-годишния бразилец Матеус Карвальо. Нападателят идва от "Флуминензе" и подписа до края на сезона.

Бандата почна със спукана гума

Иван Бандаловски тръгна каръшки като футболист на "Партизан". Десният бек се забави с половин час за представянето си като нов при "гробарите" заради спукана гума. На 30 км от Белград се наложило Бандата и агентът му да пуснат аварийките заради стъкла на магистралата. Все пак проблемът бил оправен и Бандаловски пристигна за срещата с медиите. "Идвам в този голям клуб, за да играя в Шампионската лига", отвърна Бандата. "Познавам се с Иван Иванов от националния отбор, но не съм говорил с него за "Партизан", допълни десният бек. Треньорът на "гробарите" Марко Николич изрази задоволство от трансфера. "Добър играч. Искахме и Станислав Манолев, но на този етап това няма да стане заради изискванията му", допълни той.

Божинов: Не съм дебелак

В "Тернана" се преродих, искам да докажа на всички критици, че не съм дебел. Това каза българинът Валери Божинов в интервю за "Тутоспорт". Нападателят отново засегна и темата за националния отбор. "Aко се представя на ниво в "Тернана", ще имам възможността да се върна в националния. Познавам лично селекционера Ивайло Петев и тези дни се чухме с него. Наясно е, че искам да възвърна форма и отново да бъда част от тима", каза Божинов.

"На 28 март срещу Италия се надявам да бъда в състава. Ако ние българите играем, както знаем - с агресия и висока преса без да позволяваме на противника да има пространства, можем да направим неприятна шега на Антонио Конте. Победа с мой гол ще бъде максимумът", допълни Божинов.

Хвърлят Тонев титуляр

за "Селтик" в дербито срещу "Глазгоу Рейнджърс" в полуфиналите за Купата на Шотландия. Мачът е в неделя от 15,30 часа. Това ще е първи мач за българския национал със "зелено-белия" екип след наказанието от седем мача за расизъм. "Това е мачът на живот и смърт за нас. Едно дерби се завръща. Ние ще излезем с всичко най-добро", обясни мениджърът Рони Дейла.

Това ще бъде първата среща между грандовете от три години насам, когато "тъмносините" фалираха и бяха пратени в последната професионална дивизия на местния футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай