Ултраси окъпаха Будапеща в кръв (ОБЗОР)

Ултраси окъпаха Будапеща в кръв (ОБЗОР) | StandartNews.com

Фенове на Унгария не пощадиха и мигрантите

Срещата между Унгария и Румъния от квалификациите за Евро 2016 беше изцапана с кръв за пореден път. Двата тима извъртяха нулево реми, но мачът ще бъде запомнен единствено със зверските сблъсъци и масовите побоища, които изпълниха Будапеща. Ултрасите на Унгария загряха за мелето с гостуващите фенове като нападнаха бежанския лагер, разположен на гара Келети. Полуделите фенове скочили на нищо неподозиращите мигранти с бомбички. За щастие полицията се намесила навреме и няма пострадали сериозно. След това запалянковците на "маджарите" си устроили задължителната касапница с румънската агитка. Побоищата между двете страни започват да се превръща в традиция. През октомври миналата година също се стигна до масови безредици, но този път в Букурещ. След края на двубоя двете фенски бази продължиха да се млатят, като унгарските ултраси се нахвърлили и на униформените. Към този момент органите на реда са арестували 51 хулигани. 38 са пострадалите, от тях 15 са фенове, а 23 полицаи. Шестима са в болница. 21 полицейски коли са потрошени в сблъсъците. Двата тима се разминаха от наказания след безредиците, които съпровождаха първата среща, но сега очакванията са УЕФА да вземе мерки. Румънците остават все още непобедени в групата си с актив от 15 точки, което ги нарежда на второ място на една точка зад лидера Северна Ирландия. Унгария е трета с 12 т. "Маджарите" гостуват утре в Белфаст, а северните ни съседи посрещат Гърция.

Поляци и униформени се млатят във Франкфурт

Двубоят между Германия и Полша се превърна в поредната среща, изпълнена с хулигански прояви и масови мелета. Бундестимът спечели с 3:1 след две попадения на Марио Гьотце и едно на Томас Мюлер. За гостите се отчете Роберт Левандовски. В часовете преди мача фенове на гостите се нахвърлили на полицията във Франкфурт, където се игра двубоят. Безредиците са се разиграли в близост до гарата, съобщават местните медии. Органите на реда са задържали над 30 хулигани. След претърсване в тях са намерени протектори за зъби и опияняващ газ. Междувременно стана ясно, че бусът на полския национален тим е сгазил френски гражданин в близост до хотела, в който са отседнали. Пострадалият е в болница с травми на крака и кръста. Водач в групата е Германия с 16 точки пред Полша с 14 и Ирландия с 12.

Не сме най-слабите в Европа

кефят се в Сърбия. "Плавите" записаха първата си победа в квалификациите за Евро 2016 с 2:0 над Армения, което ги отлепи от дъното на класирането в група "I". Автогол на Левон Хайрапетян и попадение на Адем Ляич донесе победата за западните ни съседи. Сърбите са с едва 1 точка, въпреки че имат равенство и победа. Три пункта бяха отнети от актива им заради инцидента при домакинството на Албания през миналия октомври. Лидер в групата е Португалия с 12 т., пред Дания и Албания с по 11.

Албанците на среща с пилота на дрона

Скандал избухна в часовете преди евроквалификацията между Дания и Албания, която завърши 0:0. Албанските национали си направиха групово фото с нашумелия през последната година Исмаил Морина. Той прикова общественото внимание към себе си през миналия октомври, когато управляван от него дрон с албански флаг прелетя над стадиона в Белград по време на двубоя със Сърбия. Неговото действие доведе до прекратяването на срещата и масови безредици, както и наказание за западните ни съседи. Сръбските медии са бесни заради публичността и подкрепата, на която той се радва в момента. Двете страни ще се изправят една срещу друга в Тирана след месец.

Мартиал дебютира за "петлите"

при победата с 1:0 над Португалия в приятелска среща. Единственото попадение в срещата заби Матийо Валбуена в 85-та минута. Новата 80-милионна придобивка на "Ман" Юн, около която не спира да се шуми напоследък, Антони Мартиал, записа първи минути с екипа на Франция. 19-годишният младок се появи в 71-та минута на мястото на Карим Бензема.

Рууни се точи за световна титла

през 2018 г. Нападателят на "трите лъва", който на Мондиала в Русия ще бъде на почти 33 години, все още вярва, че ще вдигне най-голямото футболно отличие. "Сър Боби направи това и донесе огромна радост на страната. За щастие аз имам още време, за да спечеля световно с Англия", изцепи се юношата на "Евертън".

Резултати, Евро 2016

Група "D": Грузия - Шотландия 1:0, Германия - Полша 3:1, Гибралтар - Ирландия 0:4. Класиране: 1. Германия 16 т., 2. Полша 14, 3. Ирландия 12, 4. Шотландия 11, 5. Грузия 6, 6. Гибралтар 0

Група "Е": Фарьорски острови - Северна Ирландия 1:3, Гърция - Финландия 0:1, Унгария - Румъния 0:0. Класиране: 1. Северна Ирландия 16 т., 2. Румъния 15, 3. Унгария 12, 4. Финландия 7, 5. Фарьорски острови 6, 6. Гърция 2

Група "I": Дания - Албания 0:0, Сърбия - Армения 2:0. Класиране: 1. Португалия 12 т., 2. Дания 11, 3. Албания 11, 4. Сърбия 1, 5. Армения 1

Програма

Група "А": Латвия - Чехия, Турция - Холандия, Исландия - Казахстан. Класиране: 1. Исландия 18 т., 2. Чехия 16, 3. Холандия 10, 4. Турция 9, 5. Латвия 4, 6. Казахстан 1.

Група "B": Уелс - Израел, Босна - Андора, Кипър - Белгия. Класиране: 1. Уелс 17 т., 2. Белгия 14, 3. Израел 12, 4. Кипър 9, 5. Босна 8, 6. Андора 0

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай