Ултраси: Албанци сме, краят ви идва

Ултраси: Албанци сме, краят ви идва | StandartNews.com

Хулигани на "Кукеши" счупиха главата на играч от "Легия" и спряха мача

Чудовищен скандал избухна в Албания, след като озверели ултраси на местния "Кукеши" окъпаха в кръв двубоя от третия квалификационен кръг на Лига Европа с полския "Легия". Мачът беше прекратен в 52-та минута след поредния инцидент при резултат 1:2 за поляците. Хулиганите демонстрираха войнствените си намерения още в началото на срещата, след като разпънаха транспарант с надпис "Краят на мача ще бъде и край на живота ви. Аз не съм славянин, а албанец".

Напрежението се покачи още повече, когато Неманя Николич откри резултата в полза на гостите в 29-та минута. Нападателят беше обсипан с дъжд от бутилки, докато празнуваше попадението си. Само четири минути след началото на втората част Морейра изравни, но радостта на домакините не трая дълго. Само две по-късно Ржежняк отбеляза втори гол за "Легия", което тотално вбеси подивелите албанци. Цяла канонада от камъни се изсипа към футболистите на полския тим. В крайна сметка неизбежното се случи и Ондрей Дуда беше уцелен в главата.

Наложи се словашкият национал да бъде изнесен на носилка. Реферът Щефан Клоснер прекрати срещата. 15 минути по-късно делегат на УЕФА взе решение тя да не бъде подновявана. "Вашата работа беше да накарате играчите и официалните лица да се чувстват в безопасност. Вие не се справихте с това", обоснова се той пред протестиращите албанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай