Уелс не се предаде и е на полуфинал

Уелс не се предаде и е на полуфинал | StandartNews.com

"Брекзит" за националите на Уелс ще потрябва да почака още! Драконите се класираха на полуфиналите на Евро 2016 след успех с 3:1 над Белгия. Мачът, който се игра на стадион "Пиер Мороа" в Лил", бе сред най-зрелищните на това европейско.

Белгийците започнаха ударно и натиснаха противниците си още от самото начало на мача. Това даде резултат в 13-ата минута и Раджа Наинголан изведе Червените дяволи напред в резултата с удар от далечно разстояние.

Драконите се съвзеха от началния шок и постепенно изравниха играта. В 31-ата минута Ашли Уилямс изравни, с което даде началото на пълния обрат.

Второто полувреме започна по същия начин като първото, но натискът на Белгия не даде никакъв резултат. Точно обратното, Уелс се възползва от прекалено офанзивната игра на противника си и удари с прекрасна контра. Арън Рамзи центрира към Робсън-Кану, нападателят овладя топката, финтира двама белгийски защитници елегантно и заби топката във вратата на Тибо Куртоа.

Белгия засили натиска си в търсене на изравнително попадение в последните минути. Маруан Фелайни пропусна прекрасна възможност с глава, но стреля в аут. Пропилените шансове се оказаха фатални за селекцията на Марк Вилмотс, след като в 86-ата минута резервата Сам Воукс заби трето попадение в белгийската врата.

В часовете преди мача звездата на Уелс Гарет Бейл се закани, че той и неговите съотборници нямат намерение да си ходят у дома и ще дадат всичко от себе си да останат в Париж колкото се може по-дълго.

Уелсците бяха изправени пред угрозата да останат без сериозна част от феновете си заради забавяния на компанията "Eurotunnel", която отговаря за транспорта на тунела под Ла Манш. В крайна сметка големите закъснения не се оказаха и Бейл и компания получиха нужната подкрепа от сънародниците си.

Статистика

Уелс: Хенеси, Гънтър, Тейлър, Дейвис, Честър, А. Уилямс, Алън, Робсън-Кану (80 - Воукс), Рамзи (90 - Колинс), Бейл, Ледли (78 - Кинг)
Селекционер: Крис Колман

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Наинголан, Вицел, Де Бройне, Р. Лукаку (83 - Батшуай), Азар, Караско (46 - Фелайни), Денайер, Мюние, Дж. Лукаку (75 - Мертенс)

Селекционер: Марк Вилмотс
Голмайстори: А. Уилямс, Робсън-Кану, Воукс; Наинголан
Жълти картони: Дейвис, Честър, Гънтър, Рамзи; Фелайни, Алдервейрелд
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай