УЕФА удря "Звезда" със 100 000 евро

УЕФА удря "Звезда" със 100 000 евро | StandartNews.com

Предстоящият съперник на "Лудогорец" в квалификациите за Шампионската лига "Цървена звезда" ще отнесе тежкия юмрук на УЕФА. Централата гласи сурови санкции заради провокативната хореография на феновете на тима по време на домакинската победа с 2:1 срещу "Валета" от втория квалификационен кръг на най-комерсиалния клубен турнир. Агитката на "звездашите" изписа името на футболната централа с цветовете на албанското знаме. В добавка ултрасите на носителя на КЕШ от 1991 г. са хвърляли факли.

Според сръбското издание "Спорт" своеволията на феновете ще удари "Цървена звезда" с глоба от 100 000 евро, както и последно наказание за изхвърляне от евротурнирите. Селекцията на Милорад Божович е изправена и пред угрозата да играе един мач пред празни трибуни. Междувременно стана ясно, че от "Лудогорец" нямат намерение да оставят нещата на случайността. Шампионите и местната полиция ще се подготвят за предстоящото домакинство във вторник със сериозни мерки за сигурност. На стадиона няма да се допускат фенове в нетрезво състояние, както и такива с пиротехнически средства, бутилки или други опасни предмети.

Привържениците ще минат и през щателни проверки, заради което от тима призоваха притежателите на билети да се придвижат към "Лудогорец арена" по-рано, за да се избегнат дълги опашки. Мачът е с начален час 21,00 ч., а стадионът отваря врати от 19,30 ч. Вчера от ръководството на шампионите се похвалиха, че билетите за мача срещу "Звезда" са изчерпани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай