Титла без шампанско за Митов в Англия

Титла без шампанско за Митов в Англия | StandartNews.com

Българинът е като котка, хвалят го на Острова

Българин отново е шампион на Англия! И пак се казва Димитър, но Митов. След като през 2009 и 2011 г. Бербатов вдигна титлата във Висшата лига с "Манчестър Юн", сега 18-годишният талант от школата на "Чавдар" (Етрополе) взе злато на Острова.

Нашето момче спечели "Лига Чемпиъншип" до 18 години с "Чарлтън". В събота вечер тимът му надделя с 1:0 над "Кристъл Палас" и си осигури титлата.

"Горд съм, разбира се. Много се радвам, че усилията на отбора ни дадоха резултат. Имаше голяма еуфория. Прегръдки, викове. Но без шампанско. Веднага започваме подготовка за следващия мач", разказа Димитър Митов пред "Стандарт". "Чарлтън" играе полуфинал за Купата на Англия срещу "Нотингам" в същата възраст. На Острова се скъсаха да хвалят българина.

"Той беше като котка. Спаси страхотни положения срещу "Кристъл Палас". Особено финалното си заслужаваше. Беше като котка", пише фен на "Чарлтън".

В последната минута Митов се разтегна, за да избие удар в ъгъла на вратата.

"Дано докажат, че голът му е за Гинес", пише пък друг привърженик. Става въпрос за попадението, с което Митов се прочу по цял свят. Преди малко над седмица той реализира от близо 90 м. В момента все още се чудят дали това е нов световен рекорд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай