Светът полудя по "50 години Ицо"

Светът полудя по "50 години Ицо" | StandartNews.com

Благодаря на всички за поздравления, написа Камата

Цял свят полудя по 50-годишнината на най-успелия български футболист Христо Стоичков. Множество клубове, организации, легенди, медии от цял свят и хиляди фенове буквално заляха социалните мрежи с поздравления към Камата.

Те бяха най-активни бяха в "Туитър". Стоичков получи поздравления от официалните страници на ФИФА и УЕФА. Там бе публикуван и материал за успехите му на международната сцена най-вече с България и "Барселона". Стотици фенове на каталунците писаха във "Фейсбук" и "Туитър" на техния любимец. Пожеланията основно бяха за здраве, но имаше и такива, които го зоват един ден той да поеме клуба. Медийни гиганти като "Гадзета дело спорт", "Марка", "Ас" и други също поместиха статии за 50-годишнината на Стоичков.

У нас също валяха пожелания. БФС, шампионът "Лудогорец", ЦСКА, както и от "Марица" пуснаха честитки. Съпругата на Наско Сираков и президент на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева също се включи с дълго послание във "Фейсбук".

Самият Ицо благодари от профила си в "Туитър". Той написа на испански и български: "Благодаря на всички за пожеланията за 50 години".

Всъщност празненствата за Камата, който е в Маями, започнаха още от 7 февруари вечерта. Тогава той почете годишнина от сватбата със съпругата си Мариана. Появиха си снимки на цялото семейство Стоичкови, които и днес продължиха с тържествата.

Отвориха и кисело мляко за празника

Някои от футболните фенове по света празнуваха юбилея на Христо Стоичков по странен начин. Испански привърженик на "Барса" реши да отбележи събитието като отвори българско кисело мляко заедно със своята съпруга. В социалните мрежи пък непрекъснато се въртеше песента на Трубадура и Стоичков, която е озаглавена: "Ако бях Стоичков".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай