"Стяуа" се скри в кино преди мача с "орлите"

"Стяуа" се скри в кино преди мача с "орлите" | StandartNews.com

Три румънски агитки викаха за "Лудогорец"

Напрежението преди мача с "Лудогорец" скова краката на играчите на "Стяуа". Румънците се озоваха в кино непосредствено преди двубоя, за да изпуснат там парата. Първата среща, която комшиите оцениха като "Битката за 20 млн. евро", се игра късно снощи в Букурещ. Реваншът е на 27 август в София. Треньорът Константин Гълка избра комедията - "Нека сме ченгета". Той заложи всичко на карта, след като хвърли на терена трима играчи, които висят с картони - Чипчиу, Латовлевич и Филип. Медиите пък потвърдиха, че Танасе е бил изваден от състава заради предстоящ трансфер. Раздяла с "Генча" очаква и Латовлевич, който отива в "Динамо" З.

"Лудогорец" пък сплоти половин Румъния в коалиция - "Анти "Стяуа". На "Арена Национал" за българите викаха привърженици на "Рапид", "Динамо" и "Петролул". 100 души охраняваха агитката от България. Шефове биха път от Сандански, за да подкрепят "орлите" в Букурещ.

Дядо на 90 години пък не успя да стане свидетел на поредната историческа битка за "Лудогорец". Той закъсня и не успя да намери място в рейсовете, които тръгнаха от Разград за мача. "Ако устискаме първите 20 минути, бием", обяви дядо Павел. Родни полицаи пък помолиха колегите си от Румъния да не третират като бандити родните фенове. Те заедно с чуждите си колеги чакаха колоната на Дунав мост.

Комшиите се тешат с милион от билети

В "Стяуа" се похвалиха, че ще приберат над 1 млн. евро печалба от мача с "Лудогорец". Парите идват от билети. Причината е, че снощи "Арена Национал" бе препълнен за сблъсъка с българския шампион. В същото време бившият играч на румънците Нарцис Радукан се завърна в клуба, но като изпълнителен директор. Един от поддръжниците на "Стяуа" почина. Богаташът Дину Патроцио загуби битката с тежка болест, пишат в Румъния. През годините той не един път е помагал финансово на отбора. Преди няколко години той е бил близо и до сделка с Джиджи Бекали за акциите на клуба.

Издънка на "орлите" се завърна в Холандия. Става въпрос за Йерун Луму. Крилото подписа договор за 1+1 година с елитния "Хееренвеен", съобщава местната преса. Само преди няколко дни ръководството на "Лудогорец" освободи Луму, който дойде през зимата с големи очаквания да се превърне в новия Върджил Мисиджан, но се провали.

Ще е чудо да бием "Виляреал" обяви българският треньор на "Астана" Станимир Стоилов. Двата отбора играят за Лига Европа в четвъртък. "Ще дадем всичко от себе си да играем по най-добрия начин и да се представим възможно най-добре срещу "Виляреал". Ще е определено огромна сензация, ако ги отстраним. Няма как да сравняваме двата клуба и футболистите. Очаквам нашият отбор да се представи над възможностите си. До този момент кампанията беше повече от отлична. Отборът постигна страхотни неща", добави Мъри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай