"Стандарт" в Солун, следете Бербо LIVE

"Стандарт" в Солун, следете Бербо LIVE | StandartNews.com

Димитър Бербатов пътува към Солун, а нашият екип вече е там. Репортерите Стефан Марков и Владо Симеонов, познавачи на великата игра, няма да пропуснат и детайл около истерията по българската звезда, която ще бъде представена в 16,00 ч. като нов футболист на ПАОК. Фотографът ни Илияна Кирилова пък ще запечати лудостта на "Тумба" и в града.

Ще направим всичко възможно да пуснем и лайвстрийм от събитието. Така че ако искате да сте информирани, останете с агенция "Стандарт Нюз". Очаква се да бъде предаван в клубния канал на ПАОК в youtube (долу) или тук.

13,30 ч. Според гръцки колеги Бербатов пътува с Мерцедес към Солун, като в него са още баща му Иван и агентът му Емил Данчев. Тримата ще се отбият първо в хотел "Македония палас", където имат резервирани стаи, а после ще се отправят към "Тумба".

14,00 ч. Бербатов още не е минал границата. Фенове го чакат на КГГП Промахон. Не са много, но пък прииждат все повече журналисти.

14,40 ч. Бербатов е на границата!. Той сам шофираше "Бентли" с номер 9009. Само Емо Данчев слезе от колата. Митко подаде личната си карта през прозореца. Отказа да говори въпреки настойчивите молби на медиите. Малка агитка и огромна тълпа журналисти буквално полудяха. Фен извади тромпет и започна да свири клубна песен, друг развя знаме! Бербо вече е в Гърция. Скандиранията "ПАОК, ПАОК" продължават за кеф на туристите! На 30 килимотра преди Солун има огромен плакат, който също приветства българския нападател. 

14,50 ч. Близо 1000 фенове на ПАОК завъртяха опашка пред клубния магазин заради екипа на Бербатов. Продажбата му започна. Постоянно прииждат нови и нови хора. Бербо ще играе с номер 10.  Феновете на ПАОК могат да правят поръчките си и в електронната страница на магазина на отбора срещу 60 евро. Възторжените коментари във Facebook страницата на солунския тим продължават, като не липсват и по-умерени като: „Не на фанфарите. Нека да го възхвалим, когато започне да слага голове на "Караискакис" (стадиона на "Олимпиакос") и "Леофорос" (стадиона на "Панатинайкос").

15,55 ч. Церемонията започна с химна на ПАОК. Визитката на Бербо грее на таблото. Честно казано, бройката зрители - около 4500, е леко разочароваща заради предварителните очаквания от над 20 000 запалянковци.

16,00 ч. Впечатление прави компания приятели, седнали на покрива на съседна сграда. Те също започнаха да пеят клубни песни, но за вдъхновение отвориха и бутилка, приличаща на узо. В същото време тартор на агитката задава тон за песни, всички го слушат внимателно и повтарят с пълни гърла любимите рефрени.

16,06 ч. Фенки с българско знаме също се появиха на трибуните. Агитката снима всичко с дрон. На стадиона има и 2-3 годишни деца, облечени с екипи на ПАОК, и пенсионери на 70-80 години. Баби също смело седнаха край стадиона, въоръжени с ветрила заради 35-градусовата жега. Отворен за феновете бе само централният сектор, другите останаха затворени. За разлика от нашите стадиони нямаше блъсканица, феновете бяха дори прекалено спокойни в очакване да зърнат на живо българския голмайстор. Всички са в страхотно настроение. „Няма как да е иначе. Солун е в плен на ваши Бербатов, който е великолепен футболист. Вече мечтаем за успехи и в шампионата въпреки трудния старт, и в Лига Европа. Защото той е художник на терена. Ще го гледаме с наслада", заяви 18-годишният Йоргос. Той посочи и надписите над трибуните отсреща „Помни героите". Пожелавам на Бербатов някога името му да се споменава като име на герой за нашия обичан футболен клуб, категоричен бе върлият фен на ПАОК.

16,12 ч. Бербо и Данчев влязоха в хотел "Македония палас". Митко държеше зелена торбичка. С тях беше и непозната жена, вероятно представител на ПАОК. Фенове имаше и пред хотела, които се скъсаха да снимат звездата.

16,35 ч. Бербатов се появи на стадиона и трибуните пламнаха. Фен нахлу на терена и едва беше озаптен!

16,40 ч. Бербо е шашнат от атмосферата. Всички снимат с телефоните. "Добре дошъл в новия дом "Тумба", каза водещият. Проблем с озвучаването обаче ядоса феновете, които започнаха да пеят. "Благодаря за посрещането", бяха първите думи на Митко. "Баща ми е роден на 50 км. от границата, това ни прави братя. Човек се бори за братята си, така че ще се боря за вас", продължи Бербо, "Радвам се, че ще празнувам с вас 35-ия рожден ден". После започна да подписва 10 топки, които риташе една по една към публиката. Междувременно на трибуните се посъбраха към 7000 души.

16,49 ч. Бербо подлуди публиката, като наруши сценария, извади личния си телефон и започна да я снима. После си направи селфи на фона на централната трибуна. Накара точно пред тунела служител на ПАОК да му направи 3-4 кадъра.

17,10 ч. Бербо напусна "Тумба", отказвайки интервюта пред медиите. "Другият път", отговори той на въпрос кога ще говори.  Той не се спря за автографи и остави разочарование сред напиращите над 1000 запалянковци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай