Стачка във Франция бави гостите на Ицо

Стачка във Франция бави гостите на Ицо | StandartNews.com

Какво правя с този в леглото, чудел се Бакеро

Самолетни драми вкараха напрежение преди юбилея на Христо Сточков. Шоуто "50 години №8" е днес от 20, 00 часа на стадион "Васил Левски", а билети бяха разграбени преди седмици. Вчера тарикати ги предлагаха на цени от по 99,99, 200 и 500 лв. Но организаторите имаха други проблеми. Стачка по летищата във Франция се превърна в препятствие за доста от гостите на великия футболист. Наложи се за се търсят алтернативи през съседни страни. А мнозина ще пристигнат в последният момент. Христо Стоичков лично съобщи за проблемите на пресконференцията.

"Някои са кацнали сутринта рано в Лондон и също са с проблеми в комуникацията на един или друг полет. Бяха препратени от Мюнхен в Берлин. Ще кацнат тази вечер. Утре (б.р. днес) сутринта ще дойдат рано, може би към 10:00-11:00 часа ще са тук", обясни Камата. Заедно с него на масата седнаха Хосе-Мари Бакеро, Иван Саморано, Даниеле Масаро и Петер Новак. "Останаха няколко часа. Много бих искал хората да дойдат и да видят един спектакъл. Този мач е за тях, защото не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме и тази специална дата - 20 май, защото за мен тя ще остане паметна, както за България и най вече за дриймтима на "Барселона". Спечелихме първата европейска шампионска титла през 1992 година", каза Стоичков и поздрави всеки един от гостите на масата.

"Искам да благодаря най-сърдечно на Хосе-Мари Бакеро. Повече от 20 години сме неразделни. На него дължа страшно много", заяви Ицо и продължи да говори за останалите: "Бам-Бам, бум-бум. (б.р Бам Бам е прякорът на Саморано). Човекът, който донесе най-голямата радост на чилийския футбол. Даниеле Масаро пък винаги се е стремял да покаже най-доброто от себе си и винаги е искал да бъдем приятели. Петер Новак - бях щастлив и горд, че успях да играя с него в "Чикаго Файър". Дълги години бе капитан на Полша. Една голяма личност". Камата разкри и колко добре физически."Аз винаги съм готов, до там до колкото сърцето и мускулите ще издържат. Но когато си по-умен, знаеш как да се движиш. Този мач е за феновете. Ние знаем как да я ритаме топката", обясни още той. "За моя отбор, треньор ще е Огнян Атанасов, който ми беше пръв наставник в живота в "Марица", а заедно с него ще са Димитър Пенев и Христо Бонев. От другата страна ще бъдат Боб Брадли и Хосе Мари Бакеро", обясни още той. "В годините знаете, че не съм обичал да казвам "Аз", трофеите са на моите колеги и аз съм само част от тези успехи", обясни още Стоичков.

Бе зачеркната и темата за Йохан Кройф. "Той успя да извлече най-доброто от моите качества. Това, което постигнах като футболист е благодарение на него и моите съотборници. Аз бях с него няколко часа преди смъртта му. За мен той остава човекът, който най-много ми помогна в чужбина", заяви емоционалният Христо.

Съотборникът на Ицо от "Барса" Хосе-Мария Бакеро разкри доста любопитни неща за Ицо. "Години наред сме споделяли една стая. Спали сме заедно по-често, отколкото с половинките си. Никога не бях играл с чужденци преди да се срещна със Стоичков. Сложиха ни заедно и се запитах: "Какво правя с този българин в леглото? Не говори испански, винаги е сърдит, яде само пържени картофи. Спомням си как ме слушаше със захлас, когато говорих на баски език с моето семейство", разкри той. Иван Саморано заяви: "Няма да забравя, когато Стоичков ми каза: "Имаш качества. Ще играеш или "Барса", или в "Реал". Аз тогава играех за "Севиля". Нямах възможност да играя с него, но си останахме добри приятели", спомни си чилиецът. "Съотборниците ми от "Реал" се питаха как мога да бъда приятел с този луд. Те обаче не го познаваха", сподели Саморано.

Дойде ред за думи и от Даниеле Масаро. Докато той си нагласяше микрофона пък Саморано хвана Стоичков и двамата набързо си направиха селфи. Масаро пък шеговито припомни на Камата, че на 18 май преди 22 години го е победил с "Милан" през 1994 година на финала за Шампионската лига. Стоичков се усмихна, въпреки неуместната шега. Петер Новак пък благодари на Камата, че е обръщал голямо внимание на ДЮШ по време на престоя си в "Чикаго Файър". На събитието бяха и представители от цялата страна на най-големия футболен аматьорски турнир "Каменица".

Турски модел сяда в ложата

Христо Стоичков е изразил желание в шоуто му да има и дамско присъствие. Поради това в сценария за днешния юбилей са включени неговата приятелка от младите години Стефка Костадинова - сега президент на БОК, и Илияна Раева. "Знам, че е много спорна фигура, но е най-успелият българин за нашето време, заяви съпругата на Наско Сираков. - Обичам го и където съм била с него, съм видяла невероятната емоция на хората, които изпадат в екстаз, като го видят." Красота ще има и в ложата, където ще се настани Изил Речбер - една от най-красивите туркини, модел и съпруга на вратаря Рюстю Речбер.

Звездите даряват за деца сираци

Големите звезди на световния футбол, които идват в София за шоуто "50 години №8" на Христо Стоичков, ще покажат днес, че са още по-големи и извън терена. Част от гостите на Стоичков ще участват в благотворителния коктейл по повод бенефиса му. За целта те дойдоха със специални за себе си предмети, които ще бъдат включени в благотворителната томбола. Домакин е елитният "Резиденс клуб", а инициативата е на "FIBANK". Събраните средства ще бъдат дарени на сдружение "Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи", за иинтегриране на малчуганите чрез спорт.

Христо Стоичков пък ще е патрон и награди в събота в 17,00 ч победителите от първия в България международен турнир по футбол за непрофесионалисти "United Fan Cup". Атрактивната надпревара ще стартира в 10,30 ч на игрищата на комплекс "Спортна София" (жк Зона Б5).

Трима президенти почитат

Христо Стоичков за юбилея. Камата и неговите гости ще гостуват в президентството на държавния глава Росен Плевнелиев, по негова покана. Срещата е предвидена часове преди юбилея на стадиона тази вечер, а заедно с Камата на "Дондуков" 2 ще влязат Хосе-Мари Бакеро, Георге Хаджи, Даниеле Масаро, Иван Саморано и целият куп останали бивши футболни величия.

На трибуните на "Васил Левски" гости на Камата пък ще са бившите президенти на България Петър Стоянов и Георги Първанов. Така юбилеят на Камата ще бъде почетен от всички досегашни държавни глави на страната, с изключение на покойния Желю Желев, който приживе също беше негов почитател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай