Спират трансферите и на "Реал" (М)

Спират трансферите и на "Реал" (М) | StandartNews.com

ФИФА разследва "Атлетико" за двама емигранти

"Реал" (Мадрид) може да бъде наказан подобно на "Барселона" със спиране на трансферите за два периода, съобщава в. "АС". Срещу столичани е започнало разследване от страна на ФИФА за нарушаване на правилниците при привличането на футболисти под 18-годишна възраст. Световната централа призова испанската футболна федерация да предостави цялата документация по трансферите на млади таланти в "Реал" за последните пет години. Според информацията ФИФА разглежда 70 случая на нарушение на правилника, а два от тях са фрапантни и те са свързани с Мануел Годой и Фернандо Масиас. Венецуелците са били привлечени в клуба на 12-годишна възраст.

От "Реал" имат срок до сряда да изпратят всички нужни документи и да докажат, че няма нарушение на правилата. Не е ясно кой и кога е информирал ФИФА за нередностите в "Реал", но с подобен анонимен сигнал бе започнато и разследването срещу "Барселона" преди година.

В клуба се подготвят за евентуална санкция и след привличането на 16-годишния норвежки талант Мартин Йодегаард днес клубът представи и халфа Лукас Силва (на снимката). Следващата им цел е вратарят на "Манчестър Юн" Давид де Хея.

ФИФА води разследване и срещу друг испански тим - "Атлетико" М, за неправомерното осъществяване на трансфери на играчи под 18 години. Конкретната причина световната централа да се зарови при "дюшекчиите" е привличането на братята Обама, които са гвинейски емигранти.

Погнаха Пике за данъци

Министерството на финансите в Испания е подало иск за 2,45 млн. евро срещу защитника на "Барселона" Жерар Пике. Причината е укриване на данъци в периода от 2007 до 2010 година, съобщава в. "La Vanguardia".

Допълнително футболистът трябва да плати глоба от 9 хиляди евро. Футболистът има два варианта, да плати доброволно исканата сума или да вкара делото в съда.

В продължение на няколко месеца Министерството на финансите извърши проверка на няколко играчи от Примера дивисион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай