Спират къркането на англичани и уелсци

Спират къркането на англичани и уелсци | StandartNews.com

70 000 ще пазят първенството от терористи

Продавачите на алкохол в Ланс си скубят косите заради решение на градската управа. Тя обяви, че въвежда сух решим, който ще важи 24 часа за Островното дерби между Англия и Уелс. Срещата ще се играе на 16 юни. И двете агитки се славят като добри пиячи, което щеше да осигури сериозен джакпот за магазините, баровете и ресторантите. Властите обаче искат да си спестят неприятностите, които съпътстват наливането с алкохол от страна на английските фенове. Те дори обявиха, че вкарат в арест всеки, който бъде спипан да кърка на улицата, считано от 6 часа сутринта в деня на мача. Пиене ще има единствено във фен зоната. Тя може да побере 10 000 души. Двете агитки получиха по 9000 билета, но се очаква да се изсипят още 30 000 души от Обединеното кралство, които ще бъдат без пропуски. Френската полиция получи досиетата на 1841 англичани, които имат забрана да стъпват на мач, както и на 86 уелсци.

В същото време вътрешният министър Бернар Казньов обяви, че страната е в пълна бойна готовност за опазването на реда по време на първенството. Той разкри, че са мобилизирани 70 000 полицаи и жандарми, които ще пазят надпреварата от терористи. "Нула предпазни мерки е равно на 100 риск, но 100 процента мерки не гарантират нула риск", коментира той за "Екип". Казньов гарантира също, че няма да се повторят издънките от финала за купата, когато въпреки обиските феновете вкараха куп пиротехника на стадиона.

Португалците си мерят колите

Когато котката я няма, мишките танцуват. Тази поговорка важи напълно за националите на Португалия. Всеки от тях се изфука с новата си кола на старта на лагера в отсъствието на Кристиано Роналдо. Така в базата край Лисабон, където се настани "селесао", се появиха куп лъскави коли. Оказа се, че португалците са фенове на марката "Порше". Те се изфукаха с няколко модела "Панамера", които в страната се продават за по 110 000 евро. Адриен Силва се появи с "911 турбо" (200 000 евро). Вратарят Руи Патрисио се оказа най-скромен - той се вози в "Мини" (40 000 евро).

Парите обаче нямат да бъдат проблем за Роналдо и компания, ако станат шампиони на Европа. Те ще си докарат печалба от 117 млн. долара. Сумата е гарантирана в различни договори със спонсорите на тима. Освен това федерацията ще вдигне сериозно мизата за реклама за следващите четири години.

Сирийче надъхало Росицки

да участва на европейското. "Получих съобщения от хора от цял свят. Писа ми момче от Сирия, което живее в лагер. То ми призна, че една от мечтите му е да ме види да играя отново. Това ме докосна и видях колко важен е футболът в живота на хората. Това ме вдъхнови да се боря и да се върна на терена", разкри техничарят. Капитанът на Чехия записа едва 19 минути на терена за "Арсенал" през изминалия сезон. Непрекъснатите му контузии принудиха шефовете на "артилеристите" да не му предлагат нов договор.

"Щастлив съм, че той е при нас. Чувства се добре. Как е с топката? Дадохме му една да спи с нея. Снощи го проверих. Представя се отлично. Ще ни помогне. Ако се контузи - кашата си остава за моя сметка!", заяви селекционерът Павел Върба.

Сидни Полак с песен за Левандовски

Звездата на Полша Роберт Левандонски се сдоби с песен, с която да плаши съперниците. Нейни автори са един от най-известните музиканти в родината му - Сидни Полак, Ти Лъв, Михаил Хофман и др. Те се събраха в нов проект, наречен "Квартирник". Групата реши, че трябва да посвети първата си песен именно на Левандовски. Тя ще звучи и във Франция на 16 юни, когато "Дружината" ще се изправи срещу Германия. Групата му пожела отново да вкара 5 гола за 9 минути.
Доброто настроение обаче приключи с новината, че Гжегож Криховяк е аут за 2 седмици заради проблем в коляното.

Унгария праща спецчасти

в борбата с тероризма във Франция. Баретите ще се грижат за безопасността на националите, както и тази на феновете. За целта служителите на звеното ТЕК ще имат изграден команден център на френска земя, където ще получават пълна информация и от местните власти.

Златан зарадва малчугани

от детска градина с автографи. Звездата на Швеция се срещна с тях, след като бе привикан от съотборниците си. "Пътувахме с автобуса към детска площадка. Тогава видях пред хотела на националите Ерик Хамрен. Казах си, че за децата ще е хубаво да видят отблизо някой от националите, но не очаквах, че дойде лично Ибрахимович", обяви учителката Агнес Йорнунг.

Аз съм точният човек

за атаката на Белгия, похвали се сам Ромелу Лукаку. "Имахме сериозен разговор с Марк Вилмотс след мача с Португалия. Казахме си доста неща. Обясних му, че никога няма да го подведа. Сега сме много по-добре подготвени от световното в Бразилия. Там ни липсваше опит. Ако в момента срещнем Аржентина - няма да имаме проблем с тях", заяви звездата на "Евъртън".

Кешеру ще бродира с номер 13

във Франция, стана ясно вчера. Моци отново ще бъде четворка, а другият представител на "Лудогорец" в националния отбор на Румъния Андрей Препелица - 18. Късно снощи комшиите имаха контрола с ДР Конго. Очакваше се Кешеру и Препелица да започнат като титуляри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай