Смърт разпиля холандските национали

Смърт разпиля холандските национали | StandartNews.com

Лоши новини за селекционера на Холандия Дани Блинд преди съботната световна квалификация с България. Четирима основни футболисти пропуснаха първата тренировка за седмицата. Още по-лошото за „лалетата" е че двама от тях са заради смърт в семейството.

Нападателят Бас Дост получи разрешение да се прибере до родния дом за кремацията на дядо си. Още един от офанзивните играчи – Джермейн Ленс отлетя за Суринам, тъй като баща му е починал. Очаква се и двамата опечалени да се появят на днешното занимание.

Другите отсъстващи са контузения Ариен Робен и халфа Кевин Строотман, който поиска почивка. С оплаквания е Дейли Блинд и тренира само в първата част от заниманието водено от баща му.

„Нашата цел е спечелването на шест точки в мачовете с България и Люксембург. Българите имат увереност, заради победата над Беларус (1:0). Това е отбор, който може да играе футбол. Имат играчи на високо ниво като Ивелин Попов", сподели треньорът на „лалетата" Дани Блинд. Очакванията са Холандия да заложи на постройка 3-4-3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай