Швеция е европейски шампион по футбол за младежи

Швеция е европейски шампион по футбол за младежи | StandartNews.com

Отборът на Швеция за младежи до 21 години е новият шампион по футбол на стария континент. На финала в Прага футболистите надделяха над връстниците си от Португалия след дузпи, след като в редовното време и продълженията не успяха да си отбележат гол.

При изпълнението на наказателните удари шведите се наложиха с 4:3, като съдбоносната дузпа отбеляза Виктор Нилсон-Линделоф. Вратарят на скандинавците Патрик Карглен спаси последвалия удар на Уилям Карвальо и така донесе европейската титла на своя отбор.

Двамата тима играха помежду си и в груповата фаза, като мачът завърши 1:1.

Отборите предложиха интересно шоу на публиката, като иберийците показаха по-стойностния футбол на терена, но нападателите на Руи Жорже така и не успяха да разпечатат вратата на Швеция, като дори удариха 3 греди.

За Швеция това е първа европейска титла, която идва след едва два изиграни финала, като през 1992 г. те загубиха от Италия (2:1).

По пътя си до финала Швеция записа победа над Италия с 2:1 в груповата фаза, загуби от Англия с 0:1 и завърши 1:1 с Португалия. В 1/2-финала пък съкруши Дания с 4:1. Португалците пък победиха Англия с 1:0, завършиха 0:0 с Италия, а в 1/2-финала унижиха Германия с 5:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай