Швайнщайгер напуска националния тим на Германия

Швайнщайгер напуска националния тим на Германия | StandartNews.com

Капитанът на Германия Бастиан Швайнщайгер се оттегли от националния отбор. Полузащитникът написа прощално писмо към всички фенове и го публикува в социалните мрежи.

Швайнщайгер премина през юношеските и младежки национални отбори на Германия за всички възрасти преди да дебютира за представителния тим през 2004 година.

За 120 мача за Бундестима полузащитникът отбеляза 24 гола. Той бе в основата на спечелената от възпитаниците на Йоахим Льов световна титла през 2014 година в Бразилия, припомня bTV. 

Ето и пълния текст на писмото, което футболната звезда написа за феновете си:

"Скъпи фенове на германския национален отбор по футбол, помолих селекционера на националния отбор да не ме вика повече в състава, защото искам да се откажа. Благодаря на феновете, на отбора, на федерацията, на треньорите, целия екип и германския национален отбор.

За 120 мача имах възможността да играя за родината си и да изживея моменти, които са неописуеми. Моменти на много успехи. Йоги Льов знаеше колко много значи за мен Евро 2016. Исках да спечеля титлата на всяка цена, защото от 1996 година не сме били европейски шампиони.

Нещата не се получиха и аз трябва да го приема. Със спечелването на Мондиал 2014 ние постигнахме нещо историческо и емоционално, което няма да се повтори повече в кариерата ми.

Затова е правилно да спра с националния отбор. Пожелавам всичко най-добро на тима за световните квалификации. Отказвам се от националния отбор, който винаги е бил като семейство за мен.

Въпреки това се надявам, че ще остана свързан с отбора по един или друг начин. Бих искал да завърша с обръщение към феновете: за мен беше чест да играя за вас. Благодаря ви за всичко, което изживях с вас."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай