Ще ги спрем, закани се Моци

Ще ги спрем, закани се Моци | StandartNews.com

Не ни е страх от "Реал", допълни треньорът Дерменджиев

Може да спрем "Реал", ако играем като тим, закани се героят на "Лудогорец" Козмин Моци преди днешния мач с "Реал" в Шампионската лига. Българите стартираха със загуба 1:2 от "Ливърпул" като гост, докато испанците се разправиха 5:1 с "Базел".

Запитан от румънски журналист дали чувства, че представя и родината си, защитникът отговори: "Когато нося зелената фланелка, представям "Лудогорец" и след това и Румъния", каза бранителят. "За нас е чест, че ще играем с велик отбор като "Реал", целта е да повторим играта от Ливърпул, но този път с по-добър резултат. Опитвам се да забравя инфарктния мач срещу "Стяуа", той беше отдавна. Сега се концентрирам върху "Реал". Не мисля още с кого ще си разменя фланелката", добави Моци.
Треньорът Георги Дерменджиев заяви, че футболистите му са много спокойни преди сблъсъка с "Реал" днес.

"Не ни е страх, много добре знаем какви играчи имат те - Бейл, Роналдо. Срещу нас се изправя треньор с три шампионски лиги", каза Дерменджиев. "Нашият отбор е само на 4 години и естествено не можем да се считаме за фаворит", допълни треньорът. "Не мога да си обясня защо много често нашите мачове се решават в последните минути, когато печелим, значи сме концентрирани, а когато паднем - значи не. Ние сме тим само на 4 години, така че има да учим. Но излизаме да играем футбол".

Съдията изправи гостите на нокти

Специалист по строително право стресна "Реал" преди мача с "Лудогорец". Испанците вдигнаха вой до небето заради съдията Крейг Томсън. Шотландецът е обявен за персона нон грата на "Сантяго Бернабеу". Той ще свири отново мач на "Белия балет" за пръв път от четири години насам. През 2010 година адвокатът от Единбург вдигна кръвното на феновете на "Реал", играчите и Жозе Моуриньо. В гостуването на "Аякс" (4:0), той упорито отказваше да покаже картони на Чаби Алонсо и Рамос, но в крайна сметка бе принуден. Реферът показа червен картон и на Моуриньо за протестите му. УЕФА разследва "Реал" и го наказа със 100 000 евро за нечиста игра. Моуриньо отнесе 1 мач и 30 000 евро глоба. Картоните бяха оценени на по 20 000 евро, а парични санкции получиха още Касиляс (10 000) и Дудек (5000).

200 пищяха пред стадиона

Над 200 фенове се събраха пред националния стадион "Васил Левски", за да видят звездите на "Реал". Докато течеше брифингът на Георги Дерменджиев, привържениците изригнаха, след като автобусът на Кристиано Роналдо и компания паркира пред стадиона. Солидна група стюарди обаче не позволи на младите момчета и момичета да поискат автографи от своите любимци. Те чакаха близо час и половина пред стадиона, за да приключи заниманието на шампионите на Европа. Междувременно играчите на "Реал" се забавляваха по време на тренировката. За отличното настроение се грижеше именно звездата Роналдо, който пускаше лафове.

Туньо е лице на мача в Бразилия

Най-мощната медийна групировка в Бразилия "Глобо" рекламира мача между "Лудогорец" и "Реал" по доста нестандартен начин. Сънародниците на Пеле обявиха, че не трябва да се пропуска срещата от страната на Трифон Иванов и лактобацилус булгарикус. "Шампионът "Реал" се завръща след 35 години в тази част на Източна Европа. Ако не знаете какво е България, ще ви кажем пет неща за нея. Трифон Иванов не е най-добрият български футболист, номер 1 е Стоичков, но е най-култов. Наричаха го Българския вълк заради брадата, погледа и прическата. На него има кръстен турнир на малки врати в Бразилия и се играе за купата "Трифонзао". България е още розово масло, кисело мляко. Имат и група "Балканджии", която е достойна да озвучава "Властелинът на пръстените" и "Игра на тронове" - метъл и фолк! Но там трябва да се внимава с жестовете - нашето кимане за "да", там е "не", обяви "Глобо".

8-часовият маратон започва

в 16,00 ч с прякото предаване по bTV action на мача от младежката Шампионска лига между "Лудогорец" и "Реал". След края му ще има студио, посветено на срещата между талантите, което ще продължи до началото на двубоя "Зенит" - "Монако". Докато мачът на Бербо трае, в 20,00 ч по "Ринг" започва студиото за битката на "Лудогорец" срещу Роналдо и компания. Първи гост ще бъде Велислав Вуцов, запален фен на "Белия балет". В 20,30 ч го сменят Лъчо Танев и Наско Сираков. Студиото с двамата бивши национали се прехвърля точно в 21,00 ч в ефира на bTV action до началото на шоуто. Пред ВИП-а гости ще дебне Йордан Георгиев. Коментатори са Алекси Сокачев и Васил Делов, а с интервютата ще се заемат Борис Календеров и Тодор Кирков. За интервю на пистата след мача е заявен Роналдо, но само пресофисът на "Реал" решава кой да говори.

bTV е наела италианска компания да заснеме срещата. Камерите са с няколко повече сравнение с драмата срещу "Стяуа", едната от тях ще е върху козирката на "Васил Левски". Технологичните възможности при повторенията са най-новите в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай