Сенатор Маккейн призова ФИФА да лиши Русия от световното по футбол

Сенатор Маккейн призова ФИФА да лиши Русия от световното по футбол | StandartNews.com

Вашингтон. Сенаторът от САЩ Джон Маккейн апелира към ФИФА да лиши Русия от световното първенство по футбол през 2018 г. като поредна мярка на натиск към руския президент Владимир Путин.

Маккейн посъветва Мондиалът да бъде преместен в "някоя по-малко спорна държава" пред подкаста на ESPN Capital Games.

"Абсолютно трябва да бъде преразгледано, но не смятам, че САЩ трябва да действат самосиндикално. Смятам, че останалите, като британците например, трябва да повдигнат въпроса на обичайните срещи, на периодичните срещи, които имат. Те трябва да кажат: "Трябва да обсъдим този въпрос. Дали е правилно да сме в Русия точно в този момент и няма ли други по-малко спорни места?", заяви той.

Призивът на Маккейн бе покрепен и от сенатора демократ Крис Мърфи.

"Ако в светлината на сваления самолет, в светлината на санкциите на ЕС Путин продължава да си вири носа срещу международната общност и продължава да изпраща военни и оръжие в Източна Украйна, то тогава не съм сигурен дали е редно да бъде награждаван с един голям международен турнир", каза Мърфи.

През изминалата седмица британският вицепремиер Ник Клег също каза, че е немислимо Русия да бъде домакин на световното първенство през 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай