Schweiz am Sonntag: Преизбират Блатер за президент на ФИФА

Schweiz am Sonntag: Преизбират Блатер за президент на ФИФА | StandartNews.com

Има вероятност Йозеф Блатер да бъде преизбран за президент на Международната федерация по футбол (ФИФА), съобщава швейцарският вестник Schweiz am Sonntag.

Блатер, който оглавява ФИФА от 1998 година, на 29 май бе преизбран за пети срок, но на 2 юни обяви, че ще напусне поста си. Той поиска изпълнителният комитет на ФИФА да се събере на извънреден конгрес, за да избере негов приемник като лидер на организацията.

Според изданието, ръководителите на африканските и азиатските футболни асоциации са изразили своята поддръжка за Блатер и се го помолили да преразгледа решението си да подаде оставка. „Трудно е да се намери някой, равен на Блатер. Има шанс той да остане. Сега всичко зависи от това, какво той ще предприеме в близките месеци", заяви Клаус Щолкер, личен съветник на Блатер от януари до края на май.

Schweiz am Sonntag съобщава също, че причината комуникационният директор на ФИФА Валтер Де Грегорио да подаде оставка, е, че той е посъветвал Блатер незабавно да напусне поста, без да чака нови избори

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай