Сър Алекс Фъргюсън остава в реанимация, световният футболен елит му вдъхва кураж

Сър Алекс Фъргюсън остава в реанимация, световният футболен елит му вдъхва кураж | StandartNews.com

Легендарният бивш мениджър на „Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън продължава да е в реанимацията на болницата след спешната животоспасяваща операция за отстраняване на мозъчен кръвоизлив. Семейството на шотландеца призова за повече дискретност и обяви, че ще съобщи новини за състоянието му, когато има такива, съобщава gong.bg

И докато великият мениджър се бори за живота си, кураж му дават всички големи имена на световния футбол, на които е дал път към славата. Редица футболисти се надпреварваха да му пожелават бързо възстановяване и да се бори така, както само той знае и може.

"Оправяй се бързо, Шефе! Мислите ми са с теб и семейството ти в този момент!", написа Уейн Рууни, който получи шанса да играе в „Манчестър Юнайтед" още като тийнейджър именно от Фърги.

Това стори и петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо, който получи шанса си в големия футбол именно от него. "Мислите и молитвите ми са с теб, любими мой приятелю! Бъди силен, Шефе!", написа португалската звезда.

Послания в подобен стил и надъхващи Алекс Фъргюсън в борбата му за възстановяване пратиха още Майкъл Карик, Петер Шмайхел, мениджърът на Евертън Сам Алърдайс, бившият му асистент Майк Фелън и много, много други.

Фърги беше в добро здраве само преди седмица, когато връчи почетен плакет на Арсен Венгер на "Олд Трафорд" за последния му мач на този стадион като мениджър на Арсенал. Но в събота синът му Дарън не изведе тима си Донкастър в последния мач за сезона в Лига 1 заради "тежка семейна трагедия" и веднага започнаха притесненията за здравето на Фърги.

Впоследствие се оказа, че е претърпял инсулт и лекарите се борят за живота му. Операцията му мина добре, но все още е в интензивното отделение и лекарите още се въздържат от прогнозите състоянието му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай