Румънците под стража от Русе до "Армията"

Румънски и български фен се прегръщат на "Армията", облечени в еднакви фланелки

Румънците под стража от Русе до "Армията" | StandartNews.com

Агитка на ЦСКА чака с бири гостите от "Стяуа"

Конвой от Русе до София съпроводи агитката на "Стяуа", която се изсипа за мача с "Лудогорец". Румънците бяха посрещнати на "Дунав мост", а автобусите им спряха директно по алеите на приятелския им стадион "Българска армия".

Екип на "Стандарт" видя как 3 автобуса с фенове от Букурещ паркираха току пред кафето. Полицаите, които преди това бяха обсадили Борисовата градина, издадоха заповед бариерата на "червения" стадион да бъде вдигната, за да минат румънските рейсове и коли. 90 процента от съседите бяха с фланелки, увековечаващи приятелството между "Стяуа" и ЦСКА.

Веднага след като стъпиха на "Армията", румънците запяха песни заедно със софийските си събратя. Около 200 ултраси на ЦСКА чакаха гостите си, заредени с бира. Именно пенливата течност бе първото, което споделиха след прегръдките двете агитки. Полицаи от спецчастите пък кръжаха наоколо. Те искаха лични карти от всеки, който се приближи до стадиона в Борисовата градина. Някои от румънските фенове пък бяха твърдо решени да разгледат столицата. Те умело се шмугнаха покрай органите на реда и закрачиха в посока "Орлов мост". После се пуснаха и в уличките покрай сградата на БФС. Група от 20-ина полицаи не издържа на жегата и вкупом се отправи за минерална вода. Живителната течност в капанчетата около "Армията" бе кът.

"Няма да допуснем ексцесии. Ако някой се опита да наруши реда ще си има главоболия", разясни пред "Стандарт" служител на реда от конната полиция, която също бе вдигната на крак. До късния следобед думите му бяха реалност.

Родните кръчмари направиха удар

Стотиците румънски фенове тръгнаха за България предубедени, но пристигнаха в София възхитени. Медиите на север от Дунав тръбяха, че у нас е пълно с каруци, обирджии и измамници. Предупреждаваха и за засади и възможни инциденти.

Всъщност обаче у нас румънците ги чакаше съвсем различно посрещане. Пред "Стандарт" двама от тях - Аурел и Радуц обясниха, че са впечатлени не само от София, а и от дружелюбността на българите. Вероятно те са били приятно изненадани и от това, че менюта на румънски ги чакаха на всички заведения по пътя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай