Роналдо три пъти по-скъп от Унгария

Роналдо три пъти по-скъп от Унгария | StandartNews.com

Колко пари трябва да се бръкнете, за да си купите един от отборите, които ще участват на Евро 2016? "Блумбърг", застрахователното дружество ING и "Дъч банк" оцениха тимовете въз основа на договори, както котировката им в момента в сайта "Transfermarkt". Така най-солено ще ви излезе на джоба, ако решите да съберете във вашия клуб победителите от двете последни първенства - националите на Испания.

Те са оценени на 658 млн. евро. След тях са световните шампион от Германия, а трети домакините от Франция. Топ 5 се допълва от Англия и Белгия. На последно място е една от изненадите в квалификациите - Унгария. Срещу нея стои скромната цифра от 28 млн. евро. Маджарите отстъпват дори на Исландия. Викингите са оценени на 40 млн. евро. Унгарците за капак струват и точно 3,68 пъти по-малко от най-скъпия футболист на турнира - Кристиано Роналдо (103 млн.). Това би учудило някой, след като за Гарет Бейл бяха платени над 100 млн. евро. Това обаче не помогна на страната му да влезе дори в ТОП10, след като на практика съотборниците му струват общо 60 млн. Трети след двете перли на "Белия балет" е Томас Мюлер.

Имат ли сили унгарците да бият Германия? На пръв поглед изглежда невъзможно, но както е казал Йохан Кройф: "Защо да не биеш богатите? Не съм виждал торба с пари да вкара гол". Така завършва анализът на ING.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай