Роналдо отсвирва Евро 2016 заради "Реал" и ШЛ

Роналдо отсвирва Евро 2016 заради "Реал" и ШЛ | StandartNews.com

Кристиано Роналдо рискува Евро 2016 заради Шампионската лига, предупреди бившият лекар на португалския национален отбор Нуно Кампош. Нападателят на "Реал" поднови тренировки преди втория полуфинал с "Манчестър Сити" 10 дни след травмата в бедрото, въпреки че не е напълно възстановен.

Според "Ас" състоянието му, което беше прикрито от клуба, се изразява в 1,5-сантиметрово разтежение на сухожилието. "Ако диагнозата е вярна, възстановяването му трябва да трае от 18 до 21 дни", заяви Кампош пред "Рекорд". - Ако играе, рискува да влоши състоянието си и да застраши участието си на европейското първенство. Разбира се, доколкото познавам физиологията на Роналдо, не изключвам и "чудо". Лечението със стволови клетки, за което се говори, може да съкрати лечението, но само малко и то трудно. Все пак става дума за физиология." По думите на Кампош, Роналдо не би трябвало да се връща на терена преди 10 май и да пропусне втория двубой със "Сити" и шампионатния мач с "Валенсия".

Включването на Роналдо е риск, обяви и бившият генерален директор на Кралския клуб Хорхе Валдано. "Не смятам, че "Реал" ще направи грешка и ще рискува с Роналдо, обясни аржентинецът пред "Кадена Сер". - Лично аз бих използвал 11 здрави играчи за този двубой. Вярвам в отбора и в неговите фенове. Би било ужасно, ако играе, без да може да използва 100% от своите възможности."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай