"Рома" с победа над "Ювентус"

"Рома" с победа над "Ювентус" | StandartNews.com

Рома надви у дома шампиона Ювентус с 2:1 в голямото дерби от втория кръг на италианската Серия „А". Така за първи път в богатата си история "бианконерите" записват две поредни загуби на старта на калчото, след като в миналия кръг бяха загубили на свой терен от Удинезе (0:1). За „вълците" пък това бе първа победа за сезона след равенството им при визитата на Верона (1:1) в първия кръг.

Капитанът на „вълците" Франческо Тоти бе оставен резерва, а вицекапитанът Даниеле Де Роси започна в ролята на централен бранител. Дебют за домакините пък направи френският ляв защитник Люка Дин. Новите попълнения Марио Манджукич и Пауло Дибала водеха пък атаката на гостите от Торино, като аржентинецът за първи път бе титуляр за „бианконерите".

През първото полувреме „вълците" бяха по-активни, но съперниците не успяха да си отбележат гол. Най-близо до попадението бе Миралем Пянич от домакините, но в 24-ата минута след негов шут топката срещна гредата.

След почивката Рома продължи да е по-дейният тим, докато гостите действаха предимно в отбрана и изчакваха изгодни възможности за контраатака.

В 61-ата минута Миралем Пянич се разписа от пряк свободен удар и даде аванс на домакините. Те бяха улеснени още повече след изгонването на Патрис Евра, който в рамките на три минути си изкара два жълти картона и напусна терена в 78-ата минута. Секунди по-късно Един Джеко засече с глава центриране на Яго Фалке и хвърли в екстаз трибуните на „Олимпико". Това бе първи гол на босненския нападател с екипа на Рома след пристигането му от Манчестър Сити това лято.

Вторият гол успокои домакините и в 87-ата минута Ювентус намали чрез привлечения от Палермо това лято аржентинец Пауло Дибала, вкарал след асистенция на сънародника си Роберто Перейра. Последва финален натиск на гостите, които обаче не успяха да стигнат до изравнителен гол и записаха втора поредна загуба на старта на сезона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай