"Риека" събира двама национали

"Риека" събира двама национали | StandartNews.com

Симеон Славчев обявен за ненужен в Лисабон

Националът Симеон Славчев така и не успя да се наложи в "Спортинг". Именно заради това португалският гранд търси варианти, при които младият талант да трупа игрова практика. Опциите за кариерата на бившия халф на "Литекс" са три, пише авторитетното издание "А Бола".

Според информацията лисабонските "лъвове" искат да дадат Славчев под наем до края на сезона в тим от Португалия. Ако това не се осъществи, обаче 21-годишният футболист може да се завърне в България или да продължи кариерата си в Хърватия. Родните варианти за халфа са "Славия" и клубът, който го откри за големия футбол - "Литекс". Хърватската възможност е "Риека", където през миналата седмица беше привлечен друг български национал - Венци Христов. За вероятността Славчев да стане съотборник на Христов пишат и няколко хърватски издания. В досегашния си престой в "Спортинг" Славчев записа едва 2 участия в официални мачове и то за Купата на Лигата.

Единственият шанс Симеон Славчев да се докаже в "Спортинг" е босовете на отбора да бият шута на настоящия треньор Марко Силва. Младият специалист не оправдава очакванията, които имаха шефове и фенове преди старта на кампанията в Португалия. В голям период от време "лъвовете" се движеха в средата на класирането и инкасираха слаби резултати. В последните мачове обаче стабилизираха играта си и натрупаха няколко поредни успеха, които ги изведоха до третото място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай