Реал се подигра с Барселона

Реал се подигра с Барселона | StandartNews.com

"Реал" (Мадрид) срази "Барселона" с 3:1 в Ел Класико и вече изостава само на точка от каталунците в челото на класирането. Барса има 22 точки, а Реал вече 21.

Неймар откри резултата в полза на Барса още в 4-ата минута за 0:1, но Роналдо изравни от дузпа в 35-ата - 1:1. Пепе вкара с глава след корнер за 2:1 в полза на Реал в 51-ата, а Бензема допълни в 61-ата за 3:1.

Изтърпелият четиримесечното си наказание за ухапването на Киелини Луис Суарес започна като титуляр за каталунците, което бе голямата новина в състава на гостите.

Двата отбора изиграха изключително атрактивен мач, изпълнен с голови положения, по-голямата част от които пред вратата на Клаудио Браво, който не беше вадил топката от своята врата от началото на сезона в Примера дивисион.

Лионел Меси имаше шанс да удвои аванса на "Барселона" в средата на първата част, но направи много сериозен пропуск, който го лиши от възможността да изравни рекорда на Телмо Сара за най-много попадения в историята на испанското първенство.

"Реал" имаше тотално надмощие в началото на мача, но не успя да реализира положенията си. Десет минути преди почивката обаче Роналдо изравни, след което изцяло пое контрола върху мача в свои ръце.

Пепе в 50-ата и Бензема в 61-ата минута дадоха солиден аванс на белите в началото на втората част.

Мадридчани можеха да стигнат и до още по-изразителен успех, но след третото попадение пропиляха чудесни възможности при мълниеносните си контраатаки, срещу които "Барселона" нямаше никакъв отговор.

Старши треньорът на каталунците заложи на звездното си трио в атака Меси, Неймар и Суарес, а комбинация между последните двама доведе до мечтан старт за гостите на "Сантиаго Бернабеу".

Уругваецът получи топката на десния фланг и разтегли играта към бразилеца, който овладя вляво от вратара, премина през двама бранители на съперника и с десния крак прати топката покрай Икер Касияс.

"Реал" отговори с мощен натиск, който доведе до положение след положение пред Браво. Бензема не успя да го прехвърли, след като беше изведен очи в очи с него, а малко по-късно два последователни удара на французина срещнаха гредата.

Между 15-ата и 20-ата минута Браво се справи с не толкова опасни удари на Кроос и Роналдо. Португалецът определено не изигра един от най-силните си мачове, но неговите съотборници се представиха отлично в този мач.

Въпреки че рядко имаше възможност да атакува вратата на съперника, "Барселона" стигна до чудесен шанс да удвои аванса си. Меси получи топката от Суарес, но отблизо не успя да преодолее Касияс, който показа изключителен рефлекс и изби с върха на пръстите си.

Постепенно силният начален натиск на "Реал" поутихна, но в 34-ата минута Марсело проби отляво и центрира, а Жерар Пике спря топката с ръка. Главният рефер отсъди дузпа, която Роналдо хладнокръвно превърна в изравнителен гол - негов 16-и в Примера дивисион и 21-и във всички турнири от началото на сезона.

Пет минути след почивката "Реал" организира контраатака, при която Пике се намеси решително срещу Роналдо. При последвалия корнер обаче Пике надскочи отбраната на каталунците и с глава засече центрирането на Кроос, за да изведе домакините напред.

След гола "Барселона" изнесе играта в предни позиции, но беше наказан в 61-ата минута след фантастична контраатака на "Реал".

Иско се измъкна между Иниеста и Алвеш на десния фланг, пробив в половината на гостите и подаде към Роналдо. Португалецът веднага намери Хамес, който изчака включването на Бензема и го изведе зад защитата. Французинът без забавяне насочи топката с десния крак по диагонала и с помощта на страничната греда тя влезе във вратата на Браво за трети път.

Този гол напълно обърка играчите на "Барселона", които владееха безцелно в половината на "Реал". Те често губеха топката, което даде шанс да на домакините да организират поредица опасни контраатаки.

Белите можеха да стигнат до разгромен успех, но те не успяха да развият докрай ситуациите, в които оставаха с числено предимство пред наказателното поле на съперника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай