Разочарование за България след загубата от Украйна на Евро 2014

Разочарование за България след загубата от Украйна на Евро 2014 | StandartNews.com

Националният селекционер на България при юношите Александър Димитров бе много разочарован след втората загуба на Европейското първенство, което се провежда в Унгария. Снощи "лъвчетата" загубиха нещастно с 0:1 от Украйна. Нашите бяха по-добрият тим на терена и имаше възможност да поведе в резултата, но Антонио Вутов пропусна от дузпа. В края на двубоя пък украинците получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, те също пропуснаха, но при добавката все пак успяха да се разпишат.

Така България остана на дъното на класирането в потока си след поражението с 0:3 от Германия в първия мач. Нашите нямат възможност вече да продължат напред, но ако бият Сърбия в последния си мач, могат да се класират за Световното първенство.

„Не съм виждал толкова незаслужена загуба. Може би бъркам и след като гледам записа, да мисля нещо друго, но сега мисля точно така", каза селекционерът за Дарик радио.

„Причините са много дълбоки, един ден може би ще ги кажа, сега ги премълчавам и пазя поведение, а сега рефлектира върху мен и отбора на България. Трябва да се кажат и да се изкрещят причините, защото сега критиците ще се обърнат срещу мен и отбора. Не можем да се оправдаваме само с пропуснатите положения. Сега трябва да възстановим момчетата, да ги вдигнем. Защото една победа срещу Сърбия, ще ни осигури участие на Световното първенство", добави той.

„Не искам да се търсят интриги, вие ги знаете и ги анализирате много по-добре от мене. Замислете се какво става дълбоко в нашата къщичка, как растат тези деца, как се изграждат", каза още Димитров.

„Всички много желаехме победата. Разбира се, че има неща от които съм недоволен, въпреки че мисля, че украинците нямаха нито едно положение. Ние ги превъзхождахме. Сърбия е изключително силен отбор. Знаете, че те продават своите футболисти на по 17 години", продължи селекционерът.

„Имам претенции и за дузпата им, от мястото, от което гледах... но след като съдията я е дал. Това е. Те не я вкараха и се видя, че ни е бавна реакцията, удари се в гредата, а нямаше кой да я избие", каза още той.

„Имахме няколко изпълнителя, определени да бият дузпата. Който се чувства най-добре и срещу когото не е извършено нарушението, той трябваше да я бие. Все пак Вутов вкара на Италия, затова му имах доверие. Фаулираният беше Колев, а другият определен беше Радослав Цонев. Сега вече съжалявам, че не е бил Радослав", завърши Александър Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай