Рамзи счупи разклонител

Рамзи счупи разклонител | StandartNews.com

Халфът на "Арсенал" Аарън Рамзи счупи разклонител от яд в съблекалнята на "Исмет Инюню". Уелсецът бе изгонен при гостуването на "Бешикташ". Първият плейоф между двата тима за влизане в групите на Шампионската лига завърши 0:0. На път за съблекалнята Рамзи изритал един от разклонителите, който се разпаднал на части. УЕФА наказа и треньора на турците Славен Билич за 1 мач. Причината е, че хърватинът на няколко пъти се опита да нахлуе на терена и да се разправя с рефера.

ФИФА резна "Барса" за трансферите

"Барселона" няма да може да прави трансфери до януари 2016 г. В сряда ФИФА потвърди наказанието на "каталунците" и отхвърли обжалването. Причината е нарушаване на правилата на финансовия феърплей във връзка със сделки с млади чуждестранни футболисти до 18 години. "Барса" ще трябва да плати и глоба от 450 000 швейцарски франка. Шефовете на испанския гранд вече обявиха, че отново ще обжалват - този път в арбитражния спортен съд в Лозана.

УЕФА погна шефа на Италия

за расизъм. Централата вече е открила и дисциплинарна процедура срещу Карло Тавекио. Причината е изказването на 71-годишния бос преди няколко дни за халфа на "Ювентус" Пол Погба. "Когато той пристигна тук, ядеше банани, а сега играе титуляр", каза Тавекио. "Аз съм осиновил три деца от Африка. Притежавам стопанство за домати и съм построил две болници в Африка. Вече се извиних, макар че не съм искал да обидя никого с тези думи. Така че не ми пука какво мислят в УЕФА. Аз не съм расист. Това беше шега. Дори не мога да повярвам, че тези мои думи предизвикаха такъв интерес", изригна Тавекио.

Райс Мболи катастрофира

във Франция. Бившият вратар на ЦСКА и "Славия" претърпя лек инцидент в Париж, което е забавило идването му САЩ, където да започне тренировки с новия си тим - "Филаделфия". "Очаквахме го в понеделник, но разбрахме, че идването му ще се отложи заради катастрофа. Имаме информация, че всичко е наред с него. Здравето и сигурността на футболиста е преди всичко. Очакваме го да пристигне", каза мениджърът му Джим Къртин.

Дадоха под наем наш вратар

на четвъртодивизионния "Мансфийлд". Става въпрос за Димитър Евтимов, който е собственост на "Нотингам Форест". В същото време младежкият национал също прие предизвикателството "Ледена кофа". "Благодаря за номинацията, сега аз номинирам Ивайло Чочев, Симеон Славчев и Тошко Неделев". Това е с цел да помогнем на малкия Крис", сподели Евтимов, визирайки Кристиян Кинчев. 10-годишното момченце изпадна в будна кома, след като пострада при игра на фонтаните край НДК.

Вахид си намери майстора

в лицето на Флоран Малуда. Френският нападател на успя да издържи на методите на босненеца, който се слави с чепатия си характер. Малуда го преби на тренировка на "Тразонспор". Двамата първо си разменяха обиди, а след това играчът му скочи с юмруци. Състоянието на Халилходжич не е сериозно.

Резултати

Шампионска лига, плейофи, първи мачове:

"Бешикташ" - "Арсенал" 0:0 (ч.к. Рамзи 80),

"Копенхаген" - "Байер" 2:3 (Йоргенсен 9, Амарти 13; Кислинг 5, Белараби 31, Сон 42),

"Наполи" - "Атлетик" Б 1:1 (Игуаин 68; Муниаин 41),

"Залцбург" - "Малмьо" 2:1 (Шимер 16, Сориано 54; Форсберг 90)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай