Пусти фензони стряскат Германия

Пусти фензони стряскат Германия | StandartNews.com

Предстои четвъртфиналният сблъсък с Италия, но въпреки това периодът на публичното гледане на мачове във фензоните в Германия изглежда приключва, коментира "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Все по-малко и по-малко запалянковци ги посещават и виновни за това не са социалните медии, допълва изданието. Явлението е безпрецедентно за последните 10 години, през които съществуват обособените места за привържениците на футбола, които иска да гледат мачове заедно и на открито на големите първенства.

При около 30 милиона германци, които се очаква да седнат пред телевизорите в събота, за да гледат мача със Скуадрата, във фензоните се очакват няколко хиляди. Единствената, която поддържа интерес и се радва на добра посещаемост, е тази в Берлин, край Бранденбургската врата. Тя и тази на Хайлигенгайстфелд в Хамбург успяват да привлекат едва по около 15 000 човека. По време на четвъртфинала със Словакия фензоната в Хамбург, която може да побере 50 000 човека, остана наполовина празна. Още по-малко са феновете, които се събират във Франкфурт и Нюрнберг. А в Мюнхен тенденцията е отрицателна още от 2008 г. - желаещите да посетят футболния фест на открито намаляват. И съответно расте броят на запалянковците, които предпочитат да си останат вкъщи или да отидат на бар. Причините? Плащаш 10 евро за вход, после още толкова за бира и вурстчета. Отделно, че вкъщи вече си имаш плазма с висока резолюция, която ти осигурява не по-лоша картина от тази на екрана там далеч срещу теб във фензоната, заключава "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Супер Марио чака нов бой над Маншафта

Марио Балотели предрече европейска титла за Италия. Нападателят, който преди 4 години достигна със Скуадрата до финала, беше категоричен: "Защо Италия винаги бие Германия? Такъв е футболът. Кой ще спечели Евро 2016? Италия! И няма значение кой ще е другият отбор на финала. Ако Италия спечели, това ще е без значение. Не бих искал да пожелавам малшанс на никого, но искам Италия да спечели, защото миналия път стигнахме до финала и не успяхме да победим. А да играеш финал и да паднеш е много лошо. Надявам се най-добрият играч на турнира също да бъде италианец", завърши Супер Марио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай