ПСЖ: "Лудогорец" е топ класа

ПСЖ: "Лудогорец" е топ класа | StandartNews.com

Собственикът на ПСЖ Насър Ал-Хелаифи остана много впечатлен от България и засипа с похвали "Лудогорец". Босът на парижани изгледа срещата в компанията на Кирил Домусчиев. "В София се играе трудно, но важното е, че победихме. "Лудогорец" има много добри играчи. Вървим по правилен път, макар да има какво да подобряваме. Сега мислим за мача с "Бордо" в събота. Доволен съм от доверието в собствените си сили, което играчите показаха", заяви Ал-Хелаифи.

Спортният директор на ПСЖ Патрик Клуйверт също остана впечатлен от играта на "орлите". "Доволни сме от победата, защото изпитахме трудности. Особено през първата част, "Лудогорец" игра по-добре. Те са силен отбор и аз не съм изненадан от доброто им представяне, защото бях наясно с качествата на отбора им. През второто полувреме доминирахме", обясни легендарният холандски нападател.
Треньорът на ПСЖ също призна класата на българския шампион. "Трудно е да се победи отбор като "Лудогорец". Щом е в Шампионската лига, значи е така. Имаха си своите възможности. Те се бяха подготвили да бият, имаха и дузпа. Добре, че обаче Алфонс Ареола я спаси. Добра е атмосферата сега, щом спечелихме. Ако бяхме паднали, щеше да е трагично. Беше много важно да запазим спокойствие, имаме много качества все пак. Играхме като отбор, когато вкарахме гол, трябваше да запазим спокойствие. Създадохме ситуации и щом беше така, трябваше да вкараме и гол. Това се случи", заяви Емери.

Нападателите ви са бързи, отсече Силва

Капитанът на ПСЖ Тиаго Силва похвали "Лудогорец" и най-вече нападателите на отбора. "В предни позиции притежават забележителна скорост. Става дума за млади футболисти, които в Бразилия не са били толкова успешни, но те са големи футболисти, щом играят в Шампионската лига", обяви той. "Получи се много тежък мач, защото хората не познават толкова добре съперника, а той беше готов да поднесе изненада, да си направи шега с нас. Аз обаче имах представа, защото в техния отбор има много бразилци. Не ги познавах, но очаквах да имат класа, а тя се оказа още по-голяма от предварителните ми планове", добави Силва. "Всичките им бразилци много ми харесаха. Кафу, който игра в нападение е изключително бърз. Трудно се адаптирахме към скоростта му в началото на мача" добави Силва.

Търпението ни се възнагради

обяви футболистът на ПСЖ Лукас Моура след успеха над "Лудогорец" ."Стана една много оспорвана среща. Те започнаха много силно. Ние трябваше да положим достатъчно усилия. Притежават много бързи футболисти и първите 15 минути бяха доста тежки. Смятам, че ключът в мача беше нашето спокойствие и увереност. Търпението ни беше голямо и се възнагради. Знаехме, че ни трябва спокойствие и да започнем да контролираме играта. След това дойдоха и головете. Смятам, че победата ни е заслужена", заяви Моура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай