ПСЖ атакува ШЛ с играчка за 75 млн.

ПСЖ атакува ШЛ с играчка за 75 млн. | StandartNews.com

Френският шампион ПСЖ ще чупи каръка в Шампионската лига с рекорден трансфер. Парижани са готови да хвърлят най-голямата бомба това лято, привличайки Юлиан Дракслер от "Волфсбург" за 75 млн. евро, информира германското издание "Кикер". Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи и катарските собственици са жадни за успех в най-комерсиалния турнир, като парите нужни за триумфа не представляват проблем за тях. Ако сделката стане факт, тя ще бъде рекордна в историята не само на клуба, но и на местния футбол.

Агентът на световния шампион с Бундестима Роджър Витман от няколко дни работи по трансфера. Въпреки това шансовете за успешен край намаляват с всеки изминал час, тъй като прозорецът затваря на 31 август в полунощ. Самият футболист изгаря от желание да премине при парижани, сигурни са в родината му.

Наскоро Дракслер обяви, че няма намерение да стои още дълго във "Волфсбург", като мечтата му е да рита за някой топ тим. Френският шампион, който ще мери сили в Шампионската лига с "Лудогорец", вече похарчи куп пари за нови през лятото. Хелайфи и компания броиха 33,6 млн. евро за Гжегош Криховяк, 25 млн. за Хесе, 10 млн. за Джовани и 7 млн. за Томас Мюние.

В същото време стана ясно, че "Ювентус" ще пробва да отмъкне халфа на парижани Блес Матюиди. Френският национал е недоволен от статута на резерва при Унай Емери, което е основният коз на "бианконерите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай