Премиерът идва за старта на Европейското първенство за юноши

Премиерът идва за старта на Европейското първенство за юноши   | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще уважи официалното откриване на Европейското първенство за юноши до 17 г. в Стара Загора, съобщи старозагорският градоначалник Живко Тодоров. На официалната церемония е в сряда вечерта на градския стадион „Берое" ще дойдат и министърът на спорта Красен Кралев и посланикът на евротурнира Стилиян Петров. За първи път България организира първенство от подобен ранг, а това ще бъде първото участие на юношеския ни национален отбор от 1991 година насам.

„Правим всичко възможно, за да се представим достойно като домакини пред цяла Европа. Освен отлична спортна база, нашите гости ще могат да се запознаят с древната ни история и култура и със забележителностите на града ", заяви Тодоров. Той посочи, че основната работа по подготовката на еврошампионата за юноши е свършена през изминалите три години с построяването на нови спортни зали и съоръжения.

До финала на 22 май, в рамките на 16 дни, ще се проведат 33 международни мача с участието на 288 футболисти и 200 служебни лица и официални гости. В дните на шампионата Градът на липите ще посрещне няколко хиляди души - футболисти, клубни екипи, гости, фенове, представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое". Тук ще се играят общо 8 срещи от предварителните групи, четвъртфиналите и полуфиналите на първенството.

Първият двубой на юношеските ни национали срещу силния съперник от Хърватия започва веднага след официалната церемония по откриването на шампиоаната в сряда вечер.

УЕФА и Българският футболен съюз осигуриха безплатни билети за всички ученици и възпитаните на спортните школи. Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион „Берое", в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лв. за всички срещи от шампионата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай