Поляците издигат флаг от светлина

Поляците издигат флаг от светлина | StandartNews.com

Макака вкарва ред в португалската агитка

УЕФА направи жест към агитката на Полша. Феновете си издействаха правото да вкарат на стадиона в "Марсилия" за 1/4 финала с Португалия лед фенерчета. Те ще бъдат използвани, за да се освети огромното знаме, което донесе късмет на Дружината във Франция. Неговите размери са 52 на 30 метра. Запалянковците са получили и рамо от федерацията. Те обаче са дали дума, че светлините нямат да бъдат ползвани, за да дразнят Роналдо и компания, което може да донесе солидна глоба. Поляците вече отнесоха няколко наказания. Последното бе от 5000 евро за факли. В същото време федерацията погна националистическа организация. Причината за това е колаж на националите, които се появиха на страницата им във "Фейсбук". На нея Лева и компания са изобразени в ретро костюми, а само един от тях има лента в бяло и червено на лявата си ръка. Фотото има и слоган, който гласи: "Всички сме различни, но бели заради националите!". От футболната централа обявиха, че това е расистко и скоро скандалният пост бе изтрит. Португалската агитка също е в трескава подготовка. Медиите разкриха, че за пръв път в нея има ред и всички пеят заедно. Това се случи, след като Фернандо Мадурейра или Маймуната, както е известен сред ултрасите на "Порто", вкара в действие мегафона си. "Най-после имаме истинска подкрепа, след като позволихме на исландците да ни надвикат", коментира "Корейо ди маня".

1000 пищят по Роналдо, Нани в "Дисниленд"

Над 1000 фенове се изсипаха на първата тренировка на "селесао" след победата над Хърватия. Повечето от тях бяха момичета, които пищяха по Роналдо. Звездата на Португалия им отвърна с няколко муцки. Закачки с феновете направиха и останалите играчи. Жоао Моутиньо не взе участие в заниманието. Рафаел Герейро и Андре Гомеш пък останаха във фитнеса.

В същото време стана ясно, че Луиш Нани е прекарал почивния си ден в "Дисниленд". Там крилото закара семейството си. Особено щастлив от посещението бе синът му Лукаш. Момченцето, което е на 2 години, се превърна в сензация, когато се появи до татко си на игрището след победата над хърватите. "Левандовски? Не се притеснявам, добър е, но съм играл съм и срещу по-силни от него във Висшата лига на Англия", обяви Жозе Фонте. "Най-важното е да сме физически добре, защото в края на срещата с хърватите краката започнаха да болят и да стават тежки. Който е по-свеж, ще има предимство", допълни защитникът.

Актьор се подигра с Левандовски

Един от най-големите полски актьори Ян Новицки свали на земята голямата звезда на Полша Роберт Левандовски. Според него сънародниците му спестяват всяка критика на нападателя, който досега във Франция се е разписал само веднъж - при дузпите срещу Швейцария. За разлика от журналисти и спортни коментатори Новицки му заби мокър парцал в лицето. "Всички са се скрили в ъглите, защото Пан Господ е обиден. Пан Господ е мъжага и неговото име е Роберт Левандовски, един от най-големите нападатели в света. Да вземе да поиграе за отбора, сигурно чува, защото в момента прави л....а и го няма никакъв. Работата му е да вкарва, а не да хвърля пясък по вратарите", ядоса се актьорът.

Шок! Навиците победиха Йоги

Вълкът козината си мени, но не и нрава. Тази поговорка важи с пълна сила за Йоаким Льов. Селекционерът на Германия отново погнуси света с палавите си ръце. Този път той бе хванат как се пипа под мишниците при победата над Словакия, а след това, разбира се, помириса пръстите си. Постъпката му обиколи мрежите и Йоги стана за смях. Сега обаче критиците му отчетоха, че има напредък, защото поне не си бърка в гащите.

Готце с железен анцуг

Марио Гьотце отново слиза от сцената, смятат медиите в Германия. Според "Билд" Евро 2016 за него приключи като титуляр и ще играе ролята на резерва. Халфът бе засенчен от Юлиан Дракслер, чиято игра бе сравнена с танц от операта на Моцарт "Вълшебната флейта". Ролята на резерва не е нещо ново за Гьотце. Той придоби такъв статут и в "Байерн". "Всички имат равен шанс", описа се да смъкне напрежението мениджърът на тима Оливер Бирхоф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай