Полицията в Манчестър се страхува от дрони по време на дербито

Полицията в Манчестър се страхува от дрони по време на дербито  | StandartNews.com

Манчестър. Полицията в Манчестър се опасява от използването на дрони по време на градското дерби между Сити и Юнайтед в неделя. Двата отбора излизат един срещу друг на "Етихад" в двубой от 10-ия кръг на Висшата лига.

По-рано този месец подобен инцидент взриви евроквалификацията между Сърбия и Албания като се стигна до сблъсъци както между футболистите на двата отбора на терена, така и по трибуните.

Подобен случай имаше и на Острова през този сезон. Преди две седмици мъж бе арестуван в близост до "Етихад", след као използва дрон по време на двубоя, в който Сити победи с 4:1 Тотнъм.

Използването на дрони, с които феновете провокират противниковите запалянковци, се превърна в проблем за полицията на Манчестър, която ще разполага с хеликоптер през уикенда. Ще бъде арестуван всеки, който използва подобно устройство. Очаква се близо 400 служители на реда да работят по време на дербито.

За предстоящото градско дерби ще бъдат използвани полицейски кучета, с които да се търсят пиротехники, за да се предотвратят инциденти по време на двубоя. Преди две години най-фрапантния случай бе когато Рио Фърдинанд бе уцелен с момента в главата.

"Свикнали сме да охраняваме такива по-опасни мачове. Призоваваме феновете да дойдат на мача и да му се насладят. Ще има доста униформени служители, които да осигурят сигурността на всички. Ако има проблеми, ще се справяме с тях мигновено", коментира Крейг Томпсън, който ще отговоря за случващото се по време на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай