Полицията остави Холандия без футбол

Полицията остави Холандия без футбол | StandartNews.com

Шампионатът в Холандия ще започне със закъснение. Поне за няколко отбора. Причината за това е бойкотът, който обяви полицията. Органите на реда отсякоха, че няма да охраняват част от мачовете в Първи кръг. Заплахата бе отправена още миналата седмица. Кметовете на Хееренвеен, Тилбург и Цволе обявиха, че не искат да си слагат главата в торбата с частна охрана, която не може да гарантира, че ще се справи с положението.

Така сигурно отпадат срещите "Херенвеен" - "Де Граафшап" в петък, "Цволе" - "Камбюр" в събота и "Вилем" - "Витес", която по програма е в понеделник. Под въпрос е и АДО (Хага) - ПСВ. Общината пък се зае да спаси "Рода" - "Хараклес". Полицията стигна до тези действия, след като не успя да си издейства по-добро заплащане за риска, на който е подложена по време на мачовете. Ченгетата искаха увеличение от 5% на заплатите и по 500 евро на мач.

Кръв заля улиците

на Амстердам вчера. Агитките на "Аякс" и "Рапид" превърнаха холандската столица в бойно поле преди реванша в Шампионската лига между двата тима снощи. Екшъните започнаха още в понеделник вечерта при пристигането на австрийците и продължиха до началото на срещата. Полицията обяви, че има между 30 и 50 задържани. Само вчера в ареста се озоваха 13 виенчани и шест привърженици на домакините. Фен на "Аякс" е със сериозна рана на главата, има и един ранен полицай при разтърваването на двете агитки. Нещата между тях загрубяха още във Виена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай