Погнаха "Борусия" заради феновете

Погнаха "Борусия" заради феновете | StandartNews.com

Гърците: Бербатов изпусна гола на годината

"Борусия" Д рискува наказание от един мач без публика заради вандалщините на феновете си в Солун по време на мача на ст. "Тумба". Немците измъкнаха 1:1 от Бербатов и компания. Ултрасите от Германия се опитаха да пробият загражденията в своя сектор и предизвикаха намесата на полицията, с която се сбиха, като принудиха съдията за кратко да прекрати мача. Осем от вандалите бяха арестувани. За капак дразнеха домакините с викове - "Арис", "Арис". Ръководството на "Борусия" заяви, че агитката е била провокирана от привържениците на ПАОК, но въпреки това осъди своите. ПАОК не успя да излъже "Борусия" за трите точки.

Роберт Мак изведе домакините напред с гол близнак на попадението на Емил Костадинов на "Парк де Пренс", а по средата на второто полувреме Гонсало Кастро изравни. Бербатов игра 88 минути и беше сменен от младата надежда Димитрис Пелкас, но се представи под очакванията. Той по-често размахваше ръце и даваше наставления, отколкото реално играеше. Митко имаше шанс да вкара при 1:0 и да обезсмисли мача, но ударът му мина високо над вратата. "Ако беше вкарал, това щеше да е голът на годината", констатира "Катимерини".

Бившият левскар Гари Родригес игра цял мач. Въпреки че "Борусия" беше по-добрият отбор, Бербатов съжали, че ПАОК не е успял да спечели: "Знам, че ако бях вкарал, щях да донеса радост на феновете. Играхме добре като отбор и заслужавахме да бием, защото поведохме, а голът на "Борусия" беше плод на късмет. Но да вземеш точка на този отбор също е успех. Дотук са минали само 2 мача и имаме отлични шансове да продължим напред - това си зависи от нас."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай