Петев: В очите ни има блясък, не страх

Петев: В очите ни има  блясък, не страх | StandartNews.com

Полицаи с автомати обградиха нашите в Лисабон

В очите на футболистите виждам блясък, обяви гордо националният селекционер Ивайло Петев преди първата контрола на отбора за 2016 година. Тази вечер нашите ще се изправят срещу Португалия от 22,45 часа българско време. "Страхът и притеснението - това са нещата, които трябва да преодолеем задължително, ако искаме да постигнем нещо. Не мисля, че има страх в нашия тим, напротив - трябва да сме уверени в това, което правим, и да гоним целите си с всички сили", каза още Петев на тръгване към Португалия. "Трябва малко повече да действаме, а не да говорим. Това е мач, от който само може да спечелим. Да се надяваме, че ще успеем да противодействаме на Кристиано Роналдо адекватно. Той е доста класен играч, но се надяваме да успеем с всички сили", продължи Петев.

Той говори и за дебютантите в отбора. "Нормално е младите да се притесняват, все пак за първи път идват в националния отбор. Янис Карабельов се справи доста добре, както и Тони Тасев. От ден на ден ще натрупат повече увереност и ще покажат потенциала, който имат. Надявам се времето, което прекарахме заедно с Марселиньо, да му се отрази позитивно, завърши селекционерът.

Националите ни пък бяха посрещнати от автомати на летището Лисабон. Местните власти бяха взели всички мерки, за да избегнат инциденти като тези в Брюксел. Усилена охрана имаше и за футболистите ни.

Всеки е добре дошъл,
заяви Краси Балъков

Легендата на българският футбол Красимир Балъков заяви, че контролата между националния тим и този на Португалия ще бъде изключително ценна за играчите ни. "Хубаво е, че това е приятелска среща и може да се експериментира. Ние трябва да градим и да търсим варианти. Марселиньо е топ футболист, така че дали е бразилец... Ние живеем в 21 век и всеки футболист е добре дошъл в националния отбор. Няма значение, че не е с българско име", обяви Бала, който тръгна с националите. "Ще бъде изключително здрав мач, не се съмнявайте. Във футболния бизнес критиките са нормално нещо. Трябва да се приемат конструктивно и да се анализират. Имаме добри футболисти, на които им трябват време и спокойствие", обяви още Бала, който заедно с Ивайло Йорданов придружи националите. Двамата, естествено, бяха далеч по-интересни за португалците от настоящите играчи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай