Песни за Бербатов от границата до Солун

Песни за Бербатов от границата до Солун | StandartNews.com

Нападателят докара и сватба на "Тумба"

Той е художник, ще го гледаме с наслада, обявиха феновете

Бербатов, Бербатов! Името на най-добрия ни футболист се превърна в парола за хилядите фенове на ПАОК днес. В 16,00 часа на митичния стадион "Тумба" започна официалното му представяне. Истерията обаче бе пълна часове преди това. Привържениците на "двуглавите орли" нямаха търпение да видят най-титулуваното име, което ще носи черно-белия екип. Огромен плакат с надпис на английски "Добре дошъл, Бербатов", бе опънат от агитката на 20 километра преди пристанищния град. Край митичния стадион "Тумба" цели два часа преди едно от най-чаканите събития десетки привърженици с нетърпение стояха да бъдат пуснати на трибуните. Над 40 стюарди следяха за реда и даваха напътствия. Най-нетърпеливите се бяха изсипали на граничната бразда. Там

той се появи със своето "Бентли"

с емблематичен номер 9009. Митко не пожела да се покаже от колата, той само подаде личната си карта. Мениджърът му Емил Данчев обаче слезе, за да поздрави запалянковците. Малка агитка и огромна тълпа журналисти буквално полудяха. Фен извади тромпет и започна да свири клубна песен, друг развя знаме! Бербо вече е в Гърция. Скандиранията "ПАОК, ПАОК" продължиха за кеф на слисаните туристи. След влизането си в Солун Бербо и Бербо и Данчев се отправиха в хотел "Македония палас". Митко държеше зелена торбичка. С тях беше и непозната жена, вероятно представител на ПАОК. Фенове имаше и пред хотела, които се скъсаха да снимат звездата. Точно в 15,00 часа най-сетне металните заграждения на централната трибуна бяха премахнати и зрителите започнаха да заемат местата си. Сред първите, които влязоха на стадиона, имаше и 2-3-годишни деца, облечени с екипи на ПАОК, пенсионери на по 70-80 години. Баби също смело седнаха край стадиона, въоръжени с ветрила заради 35-градусовата жега, която се чувстваше като 42! Въздух не стигаше, въпреки че морето е на 200 метра от "Тумба". Отворен за феновете бе само централният сектор, другите останаха затворени. За

разлика от нашите стадиони нямаше блъсканица

Феновете бяха дори прекалено спокойни в очакване да зърнат на живо българския голмайстор. Песните започнаха половин час преди 16,00 часа, най-напред по уредбата прозвуча химнът на ПАОК, който бе изпят от над 1000 зрители, които вече бяха на стадиона. Пана с лика на Бербатов бяха поставени срещу централната трибуна. Всички фенове бяха в страхотно настроение. "Няма как да е иначе. Солун е в плен на вашия Бербатов, който е великолепен футболист. Вече мечтаем за успехи и в шампионата въпреки трудния старт, и в Лига Европа. Защото той е художник на терена. Ще го гледаме с наслада", заяви 18-годишният Йоргос. Той посочи и надписите над трибуните отсреща "Помни героите". Пожелавам на Бербатов някога името му да се споменава като име на герой за нашия обичан футболен клуб, категоричен бе върлият фен на ПАОК.

Впечатление направи компания приятели, седнали на покрива на съседна сграда. Те също започнаха да пеят клубни песни, но за вдъхновение отвориха и бутилка, приличаща на узо. В същото време тартор на агитката задава тон за песни, всички го слушат внимателно и повтарят с пълни гърла любимите рефрени на агитката. Естествено вече има и такава за Бербатов. А запалянковците се надяват да я пеят често при неговите голове. И вярват, че ще видят доста такива.

Звездата: Чувствам ви като братя

Димитър Бербатов бе твърде лаконичен, но и крайно трогателен с изказването си на "Тумба". "Благодаря за посрещането", бяха първите думи на Митко. "Баща ми е роден на 50 километра от границата, това ни прави братя. Човек се бори за братята си, така че ще се боря за вас", продължи Митко, "Радвам се, че ще празнувам с вас 35-ия си рожден ден, както и юбилея на отбора - 90 г.", завърши той. После започна да подписва 10 топки, които риташе една по една към публиката. Междувременно на трибуните се посъбраха към 7000 души. Бербо реши да запази момента, като заснеме клип на изпадналите в екстаз млади и стари привърженици на ПАОК. Той дори си направи селфи с публиката зад него. След това нападателят се изниза и феновете не успяха да се снимат с него и да получат автографи. Голаджията отряза дори и медиите. "Другия път", отсече благоевградчанинът и отпраши с бентлито си. Над 1000 фенове останаха разочаровани от преминаването на Митко покрай тях. Той и неговият агент Емил Денчев се върнаха в хотела "Македония палас", където ще останат известно време.

Гръцките медии успяха да се доберат до няколко думи на Бербо веднага след трансфера. "Чувствам се много щастлив, че се договорих с ПАОК. Не искам да говоря много в този момент. Вярвам, че ще направим големи неща с ПАОК, защото знам каква страстна, велика публика има отборът", каза Митко.

Мъри си правил устата

за Бербатов, разкриха медиите в Казахстан.

Станимир Стоилов дори бил на косъм да привлече Димитър Бербатов в "Астана". Това е станало след историческия успех на тима с влизането на групите в Шампионската лига. От ръководството на столичния клуб решили да се подсилят със звездно попълнение, което да вдигне класата. Именно Бербо е бил набелязан за тази цел. Интересното в случая е, че именно под ръководството на Мъри Митко реши да прекрати кариерата си в националния отбор. Друга пречка пред сделката се оказва и фактът, че трансферният прозорец в бившата съветска република затвори на 14 юли. От "Астана" обаче били решени да измолят местната федерация да направи компромис с цел вдигането престижа на футбола в страната.

1000 на опашка за негов екип

Близо 1000 фенове на ПАОК завъртяха опашка пред клубния магазин заради екипа на Бербатов. Продажбата започна още преди той да стигне до стадиона. Постоянно прииждаха нови и нови хора. Бербо ще играе с номер 10 през този сезон. Феновете на ПАОК могат да правят поръчките си и в електронната страница на магазина на отбора срещу 60 евро. Въпреки високата цена фланелките се изкупуваха като топъл хляб. Официални реплики на тениските обаче могат да се намерят и за по 15 евро. Възторжените коментари във Facebook страницата на солунския тим продължават, като не липсват и по-умерени като: "Не на фанфарите. Нека да го възхвалим, когато започне да слага голове на "Караискакис" (стадиона на "Олимпиакос") и "Леофорос" (стадиона на "Панатинайкос").

Кмет става фен на комшиите заради Митко

България е там, където има и само един българин. "Димитър Бербатов е рекламно лице на страната ни, сега ще ни прослява в съседна Гърция. Съвсем нормално е да подкрепяме този тим, тъй като в него играе българин, който е най-добрият ни футболист", твърди кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Той разкри, че някога е бил във футболния интернат в Благоевград заедно с бащата на Митко - Иван. Тренирали в силната школа на "Пирин". От онези времена са запазили добрите си отношения. "Близък съм не само с Иван Бербатов, но и с майката на Митко. Нищо чудно да отидем заедно някой път да подкрепяме ПАОК. Може да е в мач за шампионата, а може и в двубой за Лига Европа. Вярвам, че ще се представи силно в Гърция. Бербатов ще стане любимец на страховитата агитка на тима от Солун", каза още кметът на Симитли. Апостолов подчерта, че често пътува до Гърция по служебни дела и различни съвместни европейски проекти с общини в южната ни съседка. Затова занапред ще съчетава полезното с приятното. Той дори е готов да хвърли "ръкавицата" на общинарите в Солун и да се организира футболен мач между служителите в община Симитли и тези в пристанищния град. "Аз съм бивш футболист и бивш футболен съдия, но футболът все така ми е страст. Не спирам да тренирам с нашите футболисти от "Септември" - Симитли, затова няма проблем да се изправя на футболния терен срещу наши колеги от Гърция. Но най-важното е Митко да има успехи там, пожелавам му го от сърце и душа", допълни Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай