Перфектен Чочев избухна в Италия (ОБЗОР)

Перфектен Чочев избухна в Италия (ОБЗОР) | StandartNews.com

Вкара и с левия, и с десния, кефят се на Апенините

Ивайло Чочев изригна с два гола за своя "Палермо" за домакинския успех с 2:1 над "Дженоа". Бившият играч на ЦСКА шамароса силния генуезки тим с попадения в 9-ата и 30-ата минути и е герой в сърцето на Сицилия. И в двата случая той материализира хладнокръвно контри, за да хвърли в екстаз публиката на "Ренцо Барбера" и треньора си Джузепе Якини.

"Чочев демонстрира майсторство, като отбеляза и с левия, и със слабия си десен крак", не пестят хвалебствия медиите на Апенините. С трите точки "Палермо" събра актив от 41 и е 11-ти в Серия "А" - само на 3 от "Дженоа", който прави фурор този сезон.

С двете си попадения пък Ивайло Чочев вече има общо три точни изстрела в елита на италианския футбол. В предишния кръг той наказа и "Удинезе" на "Фриули". "Стандарт" направи справка, според която младия ни талант няма два гола в един мач, дори по време на престоя си на "Армията".

Фурорът на 22-годишният халф вероятно няма да остане незабелязан и от националния селекционер Ивайло Петев. Досега Чочев бе използван в държавния тим като резерва, но силните му изяви са предпоставка за титулярно място.

"Докосванията на Чочев бяха перфектни. Беше там, където бе нужно. Пласира се по чудесен начин и има голямо бъдеще пред себе си", пише авторитетният "Гадзета дело Спорт" в очерк за мача "Палермо" - "Дженоа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай