Пенев към арменците: Изобщо не ни уплашихте

Пенев към арменците: Изобщо не ни уплашихте | StandartNews.com

Ереван. Националният селекционер на България Любослав Пенев заяви, че провокациите от по-рано през деня на летището в Ереван не са стреснали отбора. Специалистът добави, че "лъвовете" са напълно готови за предстоящата световна квалификация с Армения.

"Напълно сме готови за мача с Армения, както и за срещата с Чехия. Ако си мислите, че сте ни уплашили на летището, трябва да знаете, че това изобщо няма да повлияе на играта ни в утрешния двубой", каза националният селекционер на официалната пресконференция.

По-рано през деня с димки и обиди бе посрещнат националният ни отбор по футбол при пристигането си Ереван, Армения. Близо 40 фенове на арменците причакаха нашите „лъвове" на летището. Около 10 патрулки и 50 полицаи от армейската полиция охраняваха летището и българската делегация, начело на която бяха президента на БФС Борислав Михайлов и селекционера Любослав Пенев. Органите на реда обаче не допуснаха по-големи инциденти.

"Не искам да говоря за не футболни неща. Има си комисии, които се занимават с подобни неща. Моята работа е да се занимавам с футболната страна на нещата, така че очакваме един интересен мач утре", добави Пенев.

"Двубоят, който се игра в София, беше истинска битка. Не съм съгласен, че нашите играчи са провокирали нарочно арменските си колеги. Арменският отбор дойде в София след победа над Малта в първия си мач, а ние бяхме загубили точки в мача с Италия. Просто имахме огромно желание да победим. Не искам повече да говоря за този мач", добави селекционерът на нашия отбор.

България се бори за второто място в групата и евентуален бараж и излиза срещу Армения в петък от 18:00 часа българско време. През следващата седмица пък е последната ни световна квалификация за шампионата в Бразилия - домакинството на Чехия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай