Пари от риба тон спасиха ЦСКА

Пари от риба тон спасиха ЦСКА | StandartNews.com

Буш премина в "Шефийлд Уензди" срещу 500 000 евро

Пари от тайландски милиардер закърпиха положението в ЦСКА. "Шефийлд Уензди" плати 500 000 евро за румънския голаджия Серджиу Буш. Интересното е, че това беше първата сделка на новия собственик на английския клуб Дейфон Чансири. Тайландецът купи "кукумявките" преди два дни за 30 милиона паунда от Милан Мандарич. Милиардерът е собственик на фирма за замразени продукти, която е производител номер в света на консерви от риба тон. Целта на тайландеца е да вкара легендарния отбор отново в елита. "Шефийлд У" заема девето място в Чемпиъншип, само на 9 т. от зоната на плейофите. Серджиу трябва да усили атаката, която е най-слаба в групата.

Буш замина от Анталия за Англия в ранните часове на днешния ден. Румънецът започна медицински прегледи преди договорът му с "кукумявките" да стане факт. Освен 500 000 евро ЦСКА може да получи и различни бонуси. Те включват премии при определени резултати, както и процент от евентуална нова продажба. Сделката може да мине за добра, тъй като договорът на Буш изтичаше през юни. Освен това той пристигна на "Армията" през лятото със свободен трансфер.

Буш стана бързо любимец на публиката, след като вкара по гол на "Левски" и в двете есенни дербита. Той заби общо 10 попадения през есента и трансферът му изглеждаше неизбежен. Заместникът му в ЦСКА отдавна е ясен - черногорският нападател Стефан Николич.

Серджиу не знаел, бил на биричка

Трансферът в "Шефийлд У" се е развил светкавично, дори Буш не е знаел в сряда, че трябва да хваща самолета за Англия. Към 22,00 ч. той бил в компанията на съотборници във фоайето на хотела. С разрешение на ръководството румънецът и няколко от играчите отворили по биричка, научи "Стандарт". Повечето футболисти били отдавна легнали, когато Буш изхвърчал към летището. Останалите дочули само, че голмайсторът е пред подпис в Англия, но дори не разбрали името на клуба.

Треньорът му е жертва на Йончев

Новият треньор на Серджиу Буш е ял попарата на ЦСКА в София. Стюърт Грей е кадър на "Нотингам", записва три сезона за легендарния тим. През първия от тях гостува на "червените" за КЕШ в София. Грей е титуляр, а англичаните губят 0:1 след гол на Цецо Йончев. Халфът не участва в реванша на "Сити граунд", спечелен от ЦСКА отново 1:0 с попадение на Керимов. Иначе Грей има сравнително скромна кариера като мениджър. Водил е за кратко "Саутхямптън", има два сезона и в "Нортхямптън".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай