Папският отбор ще вкарва "Реал" в ада

Папският отбор ще вкарва "Реал" в ада | StandartNews.com

Любимият отбор на папа Франциск - "Сан Лоренсо", обеща да отвори ада Господен за "Реал". Двата тима се изправят довечера от 21,30 наше време във финала на Световното клубно първенство. Двубоят в Маракеш е основна тема в испанската и в аржентинската преса.

Треньорът на "светците" Едгардо Бауза бе категоричен, че момчетата му ще направят и невъзможното, за да сложат точка на серията от 21 поредни победи на "кралете".

"Реал" са силни, но ние няма да изпадаме в глуха защита, ще ги атакуваме. Моите момчета ще дадат всичко от себе си и ще се опитат да направят срещата ад за съперника. Фен съм на кръвния им враг - "Барселона" и това допълнително ме амбицира", закани се люто треньорът на "Сан Лоренсо" на брифинга преди големия мач. Освен за слава, двата отбора ще се борят довечера и за солидни премии.

Победителят ще прибере награда от 5 милиона евро, а победеният - 4. Интересен факт е, че 5 милиона евро са едва 0,92 процента от бюджета на испанския гранд, който е 541 милиона евро на година. Дори да паднат - аржентинците, които завършиха 8-ми в своето първенство, ще се облажат с 4 милиона в европейската валута. Това се равнява на 40 процента от годишния им бюджет, който е доста скромен. Звездите на "Реал" се готвят на пълни обороти за срещата и в лагера им няма контузени. "Светците" пък ще се тревожат до последно за състоянието на халфа Нестор Ортигоза, който е основен мотор на тима, но има болежки в глезена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай