Пак късметлии! Португалия е на полуфинал

Пак късметлии! Португалия е на полуфинал | StandartNews.com

Видео от мача - ТУК!

Акценти от живото предаване - ТУК!

Португалия изхвърли Полша от Евро 2016 след изпълнение на дузпи с 5:3 и е първият полуфиналист. Редовното време и продълженията свършиха при 1:1.

Купонът за веселите поляци свърши край Средиземно море, а веселбата в местната дискотека край Старото пристанище този път беше анулирана.

В мач с изравнени сили "мореплавателите" щастливо доплуваха до рулетката от бялата точка, където Руи Патрисио спаси удара на Якуб Блашчиковски, а Рикардо Куарешма подпечата победата.

Огромният "Стад Велодром" в Марсилия ще запомни супер посещаемост. Капацитетът от над 67 000 беше запълнен почти стопроцентово, а преди мача имаше инцидент с опит на поляци да откраднат билети.

Началото изобщо не предвещаваше поредния маратон. Още във 2-ата минута Роберт Левандовски засече прекрасния дълъг пас на Камил Гросицки и разстреля Руи Патрисио за 1:1. Това беше и първият гол на голмайстора на "Байерн" на Евро 2016.

В 33-ата новото португалско откритие Ренато Санчес, който с прическата си напомня профила на Хищника от едноименния филм с Арнолд Шварценегер, загатна за потенциала си с мълниеносна комбинация с Нани и безмилостен удар за 1:1.

Уви, Кристиано Роналдо за пореден път остана длъжник на отбора си, въпреки успешно изпълнената дузпа извън игровото време. Той не успя да изравни рекорда на Мишел Платини от 9 гола на европейски финали, но има шанс за пореден "поправителен" в следващия мач. Спортната икона очевидно не е същият, като в испанското първенство. В една от ситуациите той не успя да засече топката сам срещу вратаря и изрита въздуха - положение, в което трудно ще го видим с фланелката на "Реал".

Мачът докрая си остана нервен, а липсата на достатъчно рискови ситуации изнерви публиката и на двата отбора. Тя отрано усети, че сблъсъкът е равностоен и трудно ще се реши в игровото време.

При дузпите Якуб Блашчиковски сбърка фатално в четвъртия опит за Полша - Руи Патрисио отрази удара му в долния ляв ъгъл. Веднага след него Рикардо Куарешма - героят от осминафинала с Хърватия, сложи край на спора.

На полуфинала на 6 юли Португалия чака победителя от мача Уелс - Белгия.

Статистика
Полша - Португалия 1:1 след прод., 3:5 при дузпите
Ст. "Велодром", Марсилия, 62 000 зрители
ПОЛША: Фабиански, Паздан, Йеджейчик, Гросицки (82 Капущка), Глик, Мачински (97 Йодловец), Криховяк, Пишчек, Блашчиковски, Милик, Левандовски
Селекционер Адам Навалка
ПОРТУГАЛИЯ: Руи Патрисио, Пепе, Фонте, Елисеу, Седрик, Адриен Силва (73 Моутиньо), У. Карвальо (96 Данило), Жоао Марио (80 Куарешма), Ренато Санчес, Нани, Роналдо
Селекционер Фернандо Сантос
ГОЛМАЙСТОРИ: Левандовски 2; Ренато Санчес 33
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Йеджейчик, Глик, Капущка (Пол); Адриен Силва, У. Карвальо (Порт)
СЪДИЯ Феликс Брих (Германия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай