Падат обвиненията срещу Тонев, няма доказателства

Падат обвиненията срещу Тонев, няма доказателства  | StandartNews.com

Глазгоу. Обвиненията от страна на Абърдийн срещу играещия за Селтик Александър Тонев за обида на расова основа по всяка вероятност ще пропаднат, а причината са липса на доказателства, информира днес Daily Express.

Защитникът на Абърдийн Шей Лоугън обвини българина, собственост на Астън Вила, че го е обидил по време на двубоя в събота на "Паркхед".

С предполагаемия инцидент е бил запознат и реферът Боби Мадън по време на мача, а след края, делегатът на двубоя Джон Конъли също е бил информираn за случката.

Ръководството на Селтик обяви, че Тонев е отрекъл да е използвал обидни реплики към своя противник.

След официалната жалба от страна на Абърдийн, от Шотландската футболна асоциация изискаха записи от всички камери на телевизия Sky Sports, която предава мача. Daily Express твърди, че нито една от тях не доказва на 100 процента твърденията на ръководството на Абърдийн.

Единственото, което се вижда е, че Лоугън и Тонев се изправят един срещу друг в началото на втората част след единоборство помежду им. Вижда се и как 26-годишният англичанин отива при своя капитан Марк Рейнълдс, за да го информира за думите на Тонев. Рейнълдс запознава с инцидента и главния рефер.

В същото време, никой друг на терена, освен Лоугън, не е чул думите на Тонев, съобщават още на Острова. А това също би се оказало проблем за разследващите органи, за да докажат вината на българина, тъй като се противопоставят единствено твърденията на двамата играчи.

Тонев дебютира за Селтик във въпросния мач като остана на терена до 71-ата минута, когато бе заменен от Нир Битон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай