Официално: Маркизио се обвърза с "Юве" до 2020

Официално: Маркизио се обвърза с "Юве" до 2020 | StandartNews.com

Италианският национал Клаудио Маркизио поднови контракта си с шампиона на Италия "Ювентус" до 2020 година.

Маркизио е юноша на "бианконерите", като е играл през цялата си кариера единствено за тях с изключение на сезон 2007/2008, когато бе преотстъпен на "Емполи".

Президентът на клуба Андреа Аниели вижда в лицето на Маркизио легенда на "старата госпожа".

"Клаудио изживява мечтата на всяко хлапе", коментира Аниели по повод новия договор.

„Да дойдеш в Ювентус като 7-годишен и да преминеш през всяка формация в школата, преди да стигнеш до първия тим и в него да сложиш капитанската лента – мисля, че всяко дете си представя такъв идеален път в клуб като Ювентус. Трудно да постигнеш нещо повече от това. За мен той се реализира по уникален начин."

„Клаудио вече е легенда, той е част от нашия музей, макар още да няма 30 години. Маркизио има над 300 мача за Ювентус, така че е сред най-великите н играчи. Той е свързващото звено между Ювентус от миналото и Ювентус от бъдещето."

„Дори преди днес той минаваше за един от най-опитните, но сега с новия договор за следващите 5 години, той може действително да приключи кариерата си тук. Това е голяма чест, но и още по-голяма отговорност за него", завърши Аниели.

След като по-рано днес стана ясно, че Андреа Пирло ще се присъедини към Франки Лампард и Давид Виа в американския "Ню Йорк Сити" новината за подновяването на договора на Маркизио идва ободряващо на феновете на "Ювентус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай