Нов тото скандал разтърси Италия

Нов тото скандал разтърси Италия | StandartNews.com

Поредният тото скандал избухна в Италия. Полицията в Неапол арестува десетима членове на мафиотската групировка Ванела Граси. Нагласените мачове са на "Авелино", за които тогава играеше Андрей Гълъбинов.

Двете съмнителни срещи на "вълците" са поражението с 0:1 от "Модена" и победата над "Реджина" с 3:0 през 2014 г. Родният голаджия игра и в двата двубоя, като във втория се разписа. Добрата новина е, че той не е сред заподозрените. Не така стоят нещата за бившите му съотборници Франческо Милези и Армандо Ицо, който в момента е в "Дженоа". Бившият футболист Лука Пини пък служил като куриер и пренасял пари от мафиотите към Милези, който ги разпределял с други футболисти навити да участват в схемата.

"Преживявам истински кошмар. Нямам нищо общо с това. Бях контузен и в двата мача. Вярвам в правосъдието", оправда се пред "Скай" Ицо. Защитникът бе част от лагера на националите на Италия, но Антонио Конте го освободи още преди да стане ясна незаконната далавера.

Акцията е била под ръководството на прокурор Филипо Беатриче, който стана известен преди десет години, когато разследва "Калчополи". Подобен тип скандали вече станаха честа практика на Ботуша, като последният е от миналата година. Тогава в средата на май бяха арестувани 50 човека замесени в уговаряне на срещи от третото ниво на футбола в страната.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай